Σου βρήκαμε πως θα πηγαίνεις στο γραφείο από τη νέα χρονιά

Το ιπτάμενο θαύμα της BMW μας αποτελείωσε.

Όσο κι αν δεν το πιστεύεις πλέον ο άνθρωπος μπορεί να πετάξει σαν τον Σούπερμαν. Σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο η τεράστια βιομηχανία της BMW.

H BMW i ανέπτυξε σύστημα ηλεκτρικής πρόωσης προσαρμοσμένο σε ένα wingsuit νέας σχεδίασης, το οποίο αυξάνει την ταχύτητα και τη διάρκεια της πτήσης.

Όσο κι α σου ακούγεται απίστευτο το κατάφερε κι έκανε τον άνθρωπο να πετάξει.

Δεν είναι επιστημονική φαντασία, αλλά πραγματικότητα. Η υπόθεση θυμίζει κάτι από τις περιπέτειες κάποιου υπερήρωα που μπορούσε να πετάξει χάρη στην πυραυλοκίνητη στολή του. Σήμερα, το προαιώνιο όνειρο του ανθρώπου να πετάξει, μπορεί να πραγματοποιηθεί και μάλιστα με έναν εντελώς καινοτόμο τρόπο.

Tο Hyperloop έκανε την πρώτη του πετυχημένη «βόλτα»

 

Το wingsuit της BMW i αποτελείται από δύο έλικες από ανθρακονήματα σε προστατευτικό κέλυφος, τα λεγόμενα στροφεία, καθένας από τους οποίους αποδίδει ισχύ 7,5 kW με ρυθμό περιστροφής περίπου 25.000 σ.α.λ. περίπου. Η συνολική ισχύς του συστήματος πρόωσης είναι 15 kW και είναι διαθέσιμη για 5 λεπτά περίπου. Σημαντικό μέρος της εξέλιξης του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν οι δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα του Κέντρο Δοκιμών Αεροδυναμικής (ATC) του BMW Group στο Μόναχο.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις πως είναι το wingsuit της BMW:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved