Το Virtual Travel είναι το μέλλον του τουρισμού
15 SHARES

Η εικονική πραγματικότητα είναι η τελευταία ελπίδα διάσωσης των ταξιδιών μας.

Mε τον κόσμο να κλείνεται στα σπίτια του ελέω κορονοϊού, οι τουριστικές εταιριές στρέφονται σε μία νέα, digital μορφή τουρισμού, η οποία ίσως να σώσει τον κλάδο από την καταστροφή.

Πλέον το λεγόμενο Virtual Traveling μπορεί να σε ταξιδέψει παντού με πολύ λίγα έξοδα και καθόλου κίνδυνο να πάθεις κάτι κακό, όπως ας πούμε να κολλήσεις τον ιό και πολλά άλλα.

Αυτή η στροφή στον τουρισμό έχει κάνει πολλές εταιρίες ταξιδιών να στρέφονται κι αυτές με τα δεδομένα του κόσμου.

Ψάχνεις τα πάντα στο ίντερνετ; Δες τι σημαίνει αυτό

 

Για χρόνια οι εταιρίες ταξιδιών και οι αεροπορικές είχαν στις σελίδες τους ολόκληρες καμπάνιες με virtual προϊόντα από τα οποία ο πελάτης μπορούσε να δει και να καταλάβει το πού επιθυμεί να ταξιδέψει. Πλέον όμως με την αντασφάλεια που βιώνει ο κάθε ταξιδιώτης, οι εταιρίες έχουν ήδη στραφεί στο λεγόμενο VR Τraveling κι επενδύουν χρήματα έτσι ώστε να το κάνουν πραγματικότητα για τους απανταχού virtual τουρίστες εκεί έξω.

Τα λεγόμενα και virtual tours υπάρχουν τώρα και μερικά χρόνια και μπορεί κανείς τα βρει στο ίντερνετ. Μπορεί κάποιος να δει ένα μουσείο ή ένα μέρος κατευθείαν μέσα από την οθόνη του. Αυτή η προοικονομία μέσω του virtual προϊόντος είναι μία καλή επένδυση για μελλοντικά ταξίδια. Πλέον μπορείς να δοκιμάσεις το προϊόν πριν το αγοράσεις σαν να λέμε.

Πώς να φτιάχνεις τους απόλυτα ασφαλείς κωδικούς στο ίντερνετ

 

Για παράδειγμα, η εταιρία ταξιδιών Jakarta Good Guide, μέσω της πλατφόρμας video calls Zoom φέρνει κοντά γκρουπ ταξιδιωτών που μπορούν να δουν μέρη σαν την Jakarta, το Άμστερνταμ και το Βερολίνο μέσω του υπολογιστή τους.

Η Japan National Tourism Organisation έχει επίσης κάνει ένα virtual σχεδιασμό και ο επισκέπτης μπορεί να δει από τον υπολογιστή του διάφορα μέρη σε 360 μοίρες.

travel7

Ένα άλλο τρανταχτό παράδειγμα είναι το Google Earth VR, που πολύ πρόσφατα προστέθηκαν 30 UNESCO μέρη που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί, μέρη που θεωρούνται παγκόσμια κληρονομιά.

Όσο αφορά τους λάτρεις της θάλασσας το National Geographic σου επιτρέπει να επισκεφθείς μερικά από τα πιο θεαματικά μέρη στον κόσμο και να ρίξεις μία ματιά στον βυθό τους.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις πως είναι να ταξιδεύεις από τον υπολογιστή σου:15 SHARES