Το Watch Dogs: Legion ξύπνησε μέσα μας το V for Vendetta

Το Λονδίνο κινδυνεύει αλλά υπάρχει λύση. Στον κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Δεν ξέρουμε πως ένιωσες όταν πρωτοδιάβασες ή πρωτοείδες το V for Vendetta, αλλά τα πράγματα γύρω από το στόρι ήταν ξεκάθαρα. Μία συντηρητική ακροδεξιά παράταξη, που εκμεταλλεύτηκε τον φόβο και την αφέλεια του κόσμου για να αποκτήσει την εξουσία και να ελέγξει το καθετί. Αν ήθελες πάντα να σταθείς στο πλευρό του V αλλά δεν είχες την δυνατότητα, μπορείς να μεταφέρεις αυτή την σκέψη μέσα στο νέο Watch Dogs: Legion. Γιατί αυτή τη φορά, δεν είναι ένας, αλλά είναι πολλοί.

 

Φαντάσου όμως μία παρόμοια κατάσταση. Ένα Λονδίνο που χρησιμοποιεί την προηγμένη τεχνολογία για τρεις λόγους που κάνουν ήδη τα υπαρκτά κράτη απειλή: έλεγχο, έλεγχο και έλεγχο. Οι ατομικές ελευθερίες είναι περιορισμένες, οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται και ένα όργανο του κράτους μπορεί να σε βουτήξει ανά πάσα στιγμή με την παραμικρή υποψία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως έχει δείξει η ίδια η ιστορία από την Ευρώπη μέχρι την Λατινική Αμερική, το μόνο όπλο του κόσμου απέναντι σε αυτά τα καθεστώτα είναι ο ίδιος ο κόσμος. Ή μάλλον η συμμετοχικότητα.

 

 

Γιατί 12 χρόνια αργότερα μετά τα γεγονότα του δεύτερου Watch Dogs, το Λονδίνο βρίσκεται σε μία κατάσταση που δεν θέλεις ούτε καν να φανταστείς για την δική σου χώρα. Λύσεις υπάρχουν ωστόσο. Αρκεί να έχεις τα κότσια να κάνεις την διαφορά. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, της αστικής αντίστασης, ο καθένας εκεί έξω, έχει κάτι να προσφέρει. Γιατί αυτό είναι το Watch Dogs: Legion. Μία μεγάλη αστική επανάσταση με την προηγμένη τεχνολογία στο πλευρό σου, όπου μπορείς να κατηχήσεις τον καθένα σε αυτόν τον σκοπό. Από εργάτες σε οικοδομές και graffiti artists, μέχρι φιλάθλους ποδοσφαιρικών ομάδων και…γιαγιάδες. Η Ubisoft, εκτός από το να προσφέρει ένα πολύ έξυπνο σενάριο στο gameplay, προσφέρει παράλληλα ένα μεγάλο μάθημα. Κάνει αισθητή την προσφορά του κάθε ατόμου ξεχωριστά, όπως αυτό αρμόζει σε μία κοινωνία που απειλείται. Δεν υπάρχει χώρος για ειδικούς ήρωες, καθότι σε τέτοιες περιπτώσεις, ο ήρωας βρίσκεται στην διπλανή πόρτα. Και πράγματι, έχει πολλά να δώσει.

 

 

Η DedSec ουσιαστικά, πρεσβεύει την κίνηση που θα θέλαμε να δούμε σε μία κοινωνία που απειλείται. Είτε έχει ως καθοδηγητή τον Aiden Pearce, είτε όχι. Είναι αυτό που θα έπρεπε να κάνει το σύνολο για το σύνολο και τώρα μπορείς να πάρεις τα πράγματα στα χέρια σου και να πατάξεις την οποιαδήποτε απειλή. Γιατί η απελευθέρωση του Λονδίνου, ξεκινά από την απελευθέρωση μέσα σου. Του Εγώ σου. Πιστεύεις ότι έχεις τα κότσια να το πας μέχρι το τέλος;

 

Αν ναι, το Watch Dogs: Legion έρχεται στις 29 Οκτωβρίου για PS 4, Xbox One, Stadia και PC, ενώ θα κυκλοφορήσει και στις 10 Νοεμβρίου για Xbox Series X & S. Η ημερομηνία κυκλοφορίας για PS 5, αναμένεται να ανακοινωθεί.1 SHARES