Το internet ζει σε ένα τεράστιο ξενοδοχείο στο Μανχάταν

Μάθαμε ποια είναι βάση του διαδικτύου επιτέλους.

Σίγουρα μπορείς να βρεις και να δεις πολλά συναρπαστικά πράγματα στο ίντερνετ πλέον. Έχει γίνει η μισή αν όχι ολόκληρη η ζωή μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το ίδιο όμως το ίντερνετ, δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο συντηρείται και διανέμεται, ίσως να είναι μία εντελώς διαφορετική ιστορία.

Usual Suspects: Η ταινία που μας έμαθε τι θα πει ανατροπή

 

Ανακαλύψαμε πολλά όταν είδαμε που κατοικεί τον ίδιο το ίντερνετ και το σπίτι του ή ένα από τα σπίτια του βρίσκεται σε ένα τεράστιο ξενοδοχείο στο Μανχάταν, εκεί που κάποτε ήταν τα κεντρικά γραφεία της Western Union.

Πάντα όμως ξέραμε πως το ίντερνετ είναι κάτι που υπάρχει αλλά δεν ξέραμε ΠΟΥ υπάρχει. Το ίντερνετ διαμοιράζεται από Server HUBS ανά τον κόσμο και από εκεί μπορούμε κι εμείς να μοιραζόμαστε το μεγαλείο του μεταξύ μας.

Τα αποπλανητικά και ατελείωτα πόδια της Adriana Sklenarikova

 

Άλλωστε γι’ αυτό λέγεται και Διαδίκτυο. Πολλά δίκτυα μαζί ενώνονται σε ένα. Πολλά από αυτά τα δίκτυα βρίσκονται σε μαμούθ άδεια ξενοδοχεία τα οποία είναι νοικιασμένα από τις εταιρίες των γιγαντιαίων server.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι νοικιασμένο από την Verizon, έναν από τους μεγαλύτερους Internet providers του κόσμου, δίκτυο με το οποίο η Google φυσικά είναι συνδεμένη.

Το να μπεις μέσα ένα τέτοιο «ίντερνετ φρούριο» δεν είναι εύκολο. 

Υποχόνδριος: Όλες οι αγαπημένες μου ασθένειες που ποτέ δεν τις είχα

 

Πρέπει να περάσεις απείρους σεκιούριτι, ελέγχους, σκάνερ κτλπ. Διακυβεύονται πολλά αν κάποιος από τους σέρβερ πέσει για τον οποιονδήποτε λόγο. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν και γεννήτριες σε περίπτωση που πέσει το ρεύμα.

Εταιρίες σαν την Time Warner Cable και την Hewlett-Packard παίρνουν κατευθείαν το ίντερνετ τους από αυτά τα ξενοδοχεία της Verizon.

Mίλια και μίλια καλωδίων, απίστευτοι ανεμιστήρες που ψύχουν τα μηχανήματα και συστήματα ηλεκτρικής τροφοδότησης που θα ζήλευε και η ΔΕΗ η ίδια.

Το θέαμα είναι πραγματικά καταπληκτικό.

Mπες στο παρακάτω άλμπουμ για να δεις τις το ξενοδοχείο όπου ζει το ίντερνετ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved