Το PGA 2K21 είναι η απάντηση σε όσους θεωρούν το γκολφ βαρετό

Γιατί αξίζει μία θέση στην κονσόλα σου.

Θυμάμαι ακόμη εκείνη την εποχή που τα παιχνίδια PGA ήταν ο Βασιλιάς του genre με τον Tiger Woods στο εξώφυλλο και ένα σωρό licensed players που είχες να επιλέξεις για να κάνεις το παιχνίδι ακόμη πιο αληθοφανές. Όμως το γκολφ εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα σπορ, έχει συγκεκριμένα momentum όπου βγαίνει το thrill. Τι παραμένει μέχρι τότε; Η ατμόσφαιρα.

 

Μπορεί λοιπόν κανείς να πει υπεύθυνα πως το PGA 2K21, δημιουργήθηκε για να μυήσει ακόμη και εκείνους που έβλεπαν μέχρι σήμερα το γκολφ ως ένα βαρετό άθλημα. Γιατί το γκολφ είναι το εναλλακτικό σκάκι των αιθέρων και της μηχανικής και αυτά ακριβώς τα εργαλεία προωθούνται στο έπακρο μέσα από το gameplay που -αναλόγως πάντα με τον βαθμό δυσκολίας- μπορείς να απολαύσεις ή να μισήσεις την Μητέρα Φύση με τον τρόπο που θα επηρεάσει τις βολές σου. Με τον ήλιο μέσα στα μάτια, τους δυνατούς ανέμους που θα επηρεάσουν την πορεία της μπάλας, αλλά και φυσικά το πόσο pro είναι οι αντίπαλοι σου.

 strike

Όμως όλα είναι θέμα επιλογής. Αυτό σημαίνει πως αν θες απλά να περιηγηθείς από την μία τρύπα στην άλλη, course by course και να απολαύσεις τις διαδρομές και την αρχιτεκτονική των terrain, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα απογοητευείς. Κάθε course είναι μελετημένο με τα standards του PGA, σε σημείο που θα μπορούσες να πεις ότι λειτουργεί και ψυχοθεραπευτικά. Γιατί το γκολφ είναι όλα αυτά μαζί. Σπορ, διασκέδαση, συγκέντρωση αλλά και επικοινωνία με την φύση. Μάλιστα αν θες να πιάσεις την πιο Sims νότα του παιχνιδιού, υπάρχουν τα κατάλληλα και απλά εργαλεία ώστε να δημιουργήσεις τα δικά σου courses και να κάνεις τις πίστες από ευχάριστες σε απαιτητικές και από δύσκολες σε πραγματικές προκλήσεις.

 PGA TOUR 2K21 Club Select DS 1024x576

Προσωπικά κράτησα τα πράγματα στα PGA δεδομένα. Έπαιξα όλο το παιχνίδι σε μέσο βαθμό δυσκολίας, απόλαυσα ολοκληρωτικά τα mechanics και τον τρόπο που πρέπει να χειριστείς την κάθε βολή αναλόγως με τις καιρικές συνθήκες και φυσικά με το ανάλογο μπαστούνι για την κάθε περίσταση. Υπάρχει ένα ικανοποιητικό customize για τον χαρακτήρα σου και στα δύο φύλα, αλλά το πιο σημαντικό είναι τα tips που προσφέρονται ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν ιδέα. Από τις απλές βολές μέχρι τρικς και από ρύθμιση της ταχύτητας μίας βολής μέχρι το πως να χρησιμοποιείς το terrain υπέρ σου ακόμη και στο putting της πιο δύσκολης τρύπας. Από ένα σημείο και μετά, εντυπωσιάζεσαι από τον εαυτό σου που πρέπει να υπολογίσεις ταχύτητα, απόσταση, χτύπημα και καιρικές συνθήκες. Με κάθε βολή πάντως γίνεσαι καλύτερος.

 

Το PGA 2K21 είναι ξεκάθαρα για εναλλακτικούς players. Που δίνουν έμφαση στις λεπτομέρειες, που αγαπούν το γκολφ και θέλουν να είναι σκεπτόμενοι στο κάθε παιχνίδι που επιλέγουν. Το πως θα χειριστείς μία κατάσταση για να γίνεις το επόμενο μεγάλο όνομα του PGA, βασίζεται σε ό,τι απαιτείται και στην ζωή. Στο practice. Αν λοιπόν σου αρέσουν οι προκλήσεις, η μπαστουνιά είναι αναπόφευκτη.

Κυκλοφορεί σε PS4, Xbox One, Windows PC και Nintendo Switch, ενώ θα υπάρξει και version για το Google Stadia.