Μαζί με τα κρούσματα από τον κορωνοϊό αυξήθηκε και το gaming

Και δεν πιστεύεις πόσοι άνθρωποι παίζουν αυτή την στιγμή παγκοσμίως.

Μπορεί ο εμπορικός τομέας και η παγκόσμια οικονομία να έχουν πέσει στα Τάρταρα με την άφιξη του Covid-19, αλλά ένας συγκεκριμένος και πιο ψυχαγωγικός τομέας, όχι μόνο δεν επηρεάστηκε αλλά από τον Φεβρουάριο μέχρι και αυτή την στιγμή έχει συγκεντρώσει απίστευτα έσοδα και ολοένα μεγαλώνει. Το gaming.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το ESA, 214 εκατομμύρια παίζουν βιντεοπαιχνίδια αυτή την στιγμή που μιλάμε ενώ ο συνολικός αριθμός των gamers φτάνει τα 3 δισεκατομμύρια. Φυσικά ένας από τους κύριους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι και ο Covid-19, καθότι όλο και περισσότεροι έχουν κάτσει μπροστά στις τηλεοράσεις και τα περισσότερα από τα παιχνίδια διατίθενται σε προσφορές – εκτός από αυτά που είναι να κυκλοφορήσουν μέσα στους επόμενους μήνες. Επίσης από το νέο αυξανόμενο ποσοστό το 8% είναι ιδιοκτήτες μίας οποιασδήποτε κονσόλας ενώ το συντριπτικό 48% παίζει από τον υπολογιστή του. Τέλος το mobile gaming έχει σίγουρα τα ηνία καθότι το 65% παίζει κάποιο παιχνίδι στο κινητό.

Φυσικά όλο αυτό δεν είναι μόνο μία παρηγοριά για τον κορωνοϊό, αλλά γεννάει και μία καινούργια γενιά gaming. Που μόνο κακό δεν θα κάνει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved