Θέλουμε τον Elon Musk μέσα στο κεφάλι μας;

Ο εκκεντρικός επιχειρηματίας επιθυμεί να μεταφέρει την μουσική απευθείας στον εγκέφαλό μας.

Πλέον δεν μας προξενεί εντύπωση καμία παράξενη είδηση που φτάνει στην οθόνη μας και αφορά τον Elon Musk. Αυτή τη φορά, ο εκκεντρικός επιχειρηματίας θέλει να φτάσει την ακρόαση μουσικής σε άλλο επίπεδο, όπως έκανε και με την οδήγηση, όταν η Tesla έφτασε στο διάστημα. Με την τεχνολογία Neuralink, η οποία έχει ως στόχο την αντιμετώπιση των εγκεφαλικών νόσων όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον, ο Musk φιλοδοξεί να κάνεις streaming μέσω του εγκεφάλου σου.

 

Στην ουσία πρόκειται για μία εναλλακτική χρήση της τεχνολογίας που θα κάνει το μουσικό streaming πιο άμεσο αφού πραγματοποιείται μέσω του ανθρώπινου εγκεφάλου. Η διαδικασία αυτή απαιτεί τοποθέτηση ηλεκτροδίων ώστε να γίνει εφικτή η συλλογή σημάτων από τους νευρώνες που με τη σειρά τους μεταδίδονται με ασύρματο τρόπο στον υπολογιστή.

Γιατί o πατέρας του Elon Musk είναι ένας απαίσιος άνθρωπος

Όπως ήταν φυσικό, αρκετοί τον «βομβάρδισαν» με διάφορες ερωτήσεις, όπως για το πώς θα μπορούσε η τεχνολογία Neuralink να καταπολεμήσει το άγχος. Στον διαδικτυακό κόσμο, πάντως, γράφουν έντονα πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο Elon Musk θα κάνει μία παρουσίαση σχετικά με το τι μπορεί να προσφέρει η χρήση αυτή της τεχνολογίας. Είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο;

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved