To Solar Orbiter θα μας φέρει όλους πιο κοντά στον Ήλιο

Και όλα αυτά χωρίς τον κίνδυνο κάποιου σοβαρού εγκαύματος.

Το άγνωστο εξιτάρει τον άνθρωπο. Από την γέννησή μας μέχρι και τον θάνατό μας θέτουμε συνεχώς νέα ερωτήματα με την ελπίδα πως θα λάβουμε νέες απαντήσεις. Αυτό το παιχνίδι κρατάει τη φλόγα της ζωής ζωντανή. Είμαστε όντα που έλκονται από το άγνωστο καθώς η περιέργεια βρίσκεται στο κεφάλι από τη στιγμή που ανοίγουμε για πρώτη φορά τα μάτια μας. Μετά από πολλά χρόνια, εξερευνήσεις, ανακαλύψεις, ευρήματα και πιθανά σενάρια, ήρθε η ώρα για το ανθρώπινο είδος να μάθει περισσότερα για το μητρικό άστρο του ηλιακού μας συστήματος.

Η εποχή του διαστημικού τουρισμού πλησιάζει

Το Solar Orbiter, το σκάφος το οποίο κατασκευάστηκε από την ευρωπαϊκή αεροδιαστημική βιομηχανία Airbus, μαζί με το Parker Solar Probe της NASA, θα μελετήσουν για πρώτη φορά και με τόση μεγάλη ακρίβεια τον Ήλιο και την συμπεριφορά του. Τα παλαιότερα σκάφη Mariner 10, Helios 1 & 2 και Messenger είχαν φτάσει επίσης κοντά, με τη διαφορά πως δεν ήταν εξοπλισμένα με τις ίδιες δυνατότητες παρατήρησης.

 

Προς το παρόν το Solar Orbiter κινείται ανάμεσα στις τροχιές του Ερμή και της Αφροδίτης και τα επόμενα χρόνια, πρόκειται να ακολουθήσουν ακόμα κοντινότερες μέχρι το σκάφος να πλησιάσει σε απόσταση έως και 43 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Ποια είναι η απόσταση της Γης από τον Ήλιο; 149 εκατομμύρια χιλιόμετρα.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved