Πέντε videogames που τερμάτισαν τα γκάζια μας

Μια ωδή στα ηλεκτρονικά παιχνίδια που μας έμαθαν τι θα πει τιμονιέρα.

Υπάρχουν πολλά είδη ηλεκτρονικών παιχνιδιών, όπως τα μάθαμε από την παιδική μας ηλικία μέχρι σήμερα. Από τα Action, τα Sports, τα Fight, τα Manager, τα Strategy, τα Music και πρόσφατα τα VR (Virtual Reality) Games. 

 

 

Πάνω στην παραπάνω ποικιλία επίτηδες δεν συμπεριλάβαμε μια συγκεκριμένη κατηγορία. Μιλάμε για εκείνη που σε τοποθετεί πίσω από ένα υποτιθέμενο τιμόνι (ή πίσω από κάποιο αυτοκίνητο αντίστοιχα), που δεν σε νοιάζει πώς θα δείχνει το πρόσωπο του χαρακτήρα σου ή πόσους θα σκοτώσεις στην πορεία, παρά μόνο το πόσο γρήγορα θα φτάσεις στο σημείο τερματισμού έχοντας «πατήσει» τους αντιπάλους σου. Προφανώς μιλάμε για τα Racing Games.

Ρίχνοντας μια ματιά σε όλη τη videogame φαρέτρα αλλά και την πρότερη εμπειρία μας, θυμηθήκαμε τα 5 παιχνίδια που μας έμαθαν την  οδήγηση πολύ πριν βγάλουμε δίπλωμα.

 

Colin McRae Rally/Dirt

Για εκείνους που προτιμούν τις πάντες σε χωμάτινο δρόμο περισσότερο από έναν φυσιλογικό αγώνα ταχύτητας, το «Colin McRae» ήταν κομμένο και ραμμένο για την τρέλα τους. Αφιερωμένο στον θρυλικό πρωταθλητή, το παιχνίδι σε έκανε να ξεχάσεις τις ασφαλτοστρωμμένες πίστες, ταξιδεύοντάς σε, σε ξέγνοιαστα τοπία όπου μοναδικό σου μέλημα ήταν να τερματίσεις γρηγορότερα τα κομμάτια της πίστας από άλλους αντιπάλους σου, προσπαθώντας παράλληλα να μην τουμπάρεις από την πολύ αδρεναλίνη. Ένα παιχνίδι αυθεντικό με όλη τη σημασία της λέξεως, που μας προσέθεσε λίγο παραπάνω αγάπη για το θρυλικό Subaru Impreza.   

 

 

Gran Turismo

Όποιο παιχνίδι της σειράς και αν άγγιξες, ήταν πολύ πρωτοποριακό για τα δεδομένα της εποχής του. Ίσως η πιο πειστική αίσθηση του να είσαι μέσα σε αυτοκίνητο, είτε λόγω γραφικών, πιστών καταστάσεων του εκάστοτε μοντέλου, ποικιλίας αυτοκινήτων και κυρίως δυσκολίας στην οδήγηση. Ένα παιχνίδι για εκείνους που όχι μόνο κρύβουν έναν αυθεντικό οδηγό μέσα τους, αλλά κυρίως που θα «σκότωναν» για μία πραγματική εμπειρία αγώνα με αυθεντικά αμάξια.

 

 

Burnout

Όλα τα Racing Games μας έμαθαν να εστιάζουμε στην προσπέραση. Όλα μέχρις ότου έρθει στα χέρια μας το «Burnout». Καλή η προσπέραση και οι νίκες, αλλά τα τρακαρίσματα είχαν άλλη αίγλη. Το πρώτο παιχνίδι που μας έμαθε τι θα πει «Totalized» με τα slow motion τρακαρίσματα, μας έβαλε σε έναν κόσμο όπου η νίκη είναι αυτοσκοπός, αφού όμως πρώτα διαλύσεις κυριολεκτικά όλους σου τους αντιπάλους. Είναι βέβαιο ότι θα το έπαιζε σαν τρελός ο λάτρης της μετωπικής, Stuntman Mike McKay στο «Deathproof» του Quentin Tarantino.  

 

 

Mario Kart

Μπορούσαμε να μιλάμε για Racing παιχνίδια και να μην αναφερθούμε στο videogame που σκλάβωσε τα παιδικά μας χρόνια; Ίσως να ξεφύγαμε από τον αυθεντικό χειρισμό αυτοκινήτων και την ανθρώπινη πραγματικότητα αλλά όσα χρόνια και αν περάσουν αυτή η εικόνα με τους ήρωες από τον κόσμο του Super Mario πάνω σε ένα καρτ, να τρέχουν σαν παλαβοί βγάζοντας κραυγές και να σε εκνευρίζουν κάθε φορά που σε στοχεύουν με κάποιο δύναμη, μας θυμίζει πόσες φορές πανηγυρίσαμε μια νίκη και κυρίως πόσες φιλίες χαλάσαμε πάνω στα νεύρα μας.

 

 

Need for Speed

Το πρώτο όνομα που σου ‘ρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για Racing Games. To franchise που έφτασε να γίνει μέχρι και ταινία με τον Aaron Paul του «Breaking Bad» - αν και καλύτερο είναι να την ξεχάσουμε- είναι θα λέγαμε ένα «Fast & Furious» σε videogaming version. Underground αγώνες, φτιαγμένα αυτοκίνητα, εντυπωσιακές στροφές, καταδιώξεις από αστυνομικούς και αγώνες όλων των ειδών (από τελικές ευθείες, circuit μέχρι και drift) κάθε «Need for Speed» ξυπνάει τον Dom Toretto μέσα σου, δίνοντάς σου την ευκαιρία να γίνεις ο νέος άρχοντας της παράνομης πλευράς της ασφάλτου.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved