Θα πείραζες τις αναμνήσεις σου για να ξεπεράσεις την πρώην σου;

Ένα σοβαρό δίλλημα που έρχεται από το μέλλον

Ένας ερευνητής από το Mόντρεαλ λέει ότι βρήκε τρόπο να αφαιρέσει τον πόνο από τις σκληρές αναμνήσεις, «πειράζοντάς» τες με μερικές θεραπευτικές συνεδρίες, που συνδυάζονται με έναν χημικό αναστολέα.

Ο δρ. Alain Brunet ασχολείται πάνω από δεκαπέντε χρόνια με τη μελέτη του μετατραυματικού στρες, δουλεύοντας κυρίως με βετεράνους πολέμου και θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων και εγκλημάτων.

Η έρευνά του τον οδήγησε στην ανάπτυξη μιας μεθόδου που ονομάζει «θεραπεία επανεδραίωσης», μιας πρωτοποριακής προσέγγισης, που μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αφαιρέσουν τον συναισθηματικό πόνο από μια τραυματική τους εμπειρία.

Πώς να νικήσεις το στρες της νέας σου δουλειάς.

 

Πρωταγωνιστής αυτής της θεραπείας είναι ένα ταπεινό φαρμακευτικό συστατικό, η προπρανολόλη, η οποία χρησιμοποιείται συνήθως για την υπέρταση και τις ημικρανίες, αλλά τώρα ανακαλύπτεται ότι μπορεί να έχει πιο διευρυμένη χρήση.

Κατά τη μέθοδο της επανεδραίωσης, χορηγείται στον ασθενή προπρανολόλη μία ώρα πριν από τη συνεδρία, κατά την οποία πρέπει να καταγράψει λεπτομερώς την τραυματική του εμπειρία και να τη διαβάσει φωναχτά.

Ο Καναδός κλινικός ψυχολόγος εξηγεί πως, όταν ανακαλούμε μια ανάμνηση, αν υπάρχει κάτι νέο που πρέπει να μάθουμε, τότε αυτή ξεκλειδώνει, ώστε να την εμπλουτίσουμε με την καινούρια πληροφορία, και αποθηκεύεται στη μνήμη μας εκ νέου, ενημερωμένη.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις περισσότερο αναλυτικά την έρευνα του δρ. Brunet:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved