Μαθητής ανακάλυψε πλανήτη 6.9 φορές μεγαλύτερο από τη Γη

Και να σκεφτείς ήταν η τρίτη του ημέρα σαν βοηθός στη NASA.

Ο έφηβος Wolf Cukier ήταν ένας από τους μαθητευόμενους του καλοκαιρινού προγράμματος της διαστημικής υπηρεσίας. Ο 17χρονος ανακάλυψε έναν πλανήτη με δύο ήλιους, που απέχει 1.300 έτη φωτός από τη Γη, στον αστερισμό Πίκτορ.

Χρειάστηκαν εβδομάδες για τους επικεφαλής της NASA προκειμένου να επιβεβαιώσουν την παρατήρησή του και τελικά διαπίστωσαν ότι ο Κούκιερ είχε πράγματι ανακαλύψει έναν πλανήτη 6,9 φορές μεγαλύτερο από τη Γη.

Μάλιστα, η ΝΑSA δημοσίευσε βίντεο στο οποίο εξηγεί την ανακάλυψη του πλανήτη:

Δωρεάν πλέον όλες οι φωτογραφίες της NASA.

 

«Κοιτούσα τα δεδομένα για όσα είχαν επισημάνει οι εθελοντές ως δυαδική έκλειψη, ένα σύστημα στο οποίο δύο άστρα περιστρέφονται το ένα γύρω από το άλλο και από τη δική μας οπτική προκαλούν έκλειψη σε κάθε δεύτερη τροχιά», δήλωσε ο Κούκιερ, σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA.

106330920 1578676140912wolfcukier

«Περίπου την τρίτη ημέρα της πρακτικής μου, είδα ένα σήμα από το σύστημα που αποκαλείται ΤΟΙ 1338. Στην αρχή πίστευα ότι ήταν αστρική έκλειψη, αλλά ήταν λάθος η στιγμή. Τελικά ήταν πλανήτης. Ο πλανήτης μπλόκαρε το φως από αυτά τα δύο άστρα, δημιουργώντας μικρή μείωση του φωτός που έφτανε στο τηλεσκόπιο. Τότε το παρατήρησα για πρώτη φορά», επισήμανε στο CBS.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις το ηλιακό μας σύστημα:

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved