Η ντουζιέρα της Nebia θέλει να σώσει τον πλανήτη από την λειψυδρία

Αν μπει σε κάθε σπίτι, θα γλιτώνουμε 75.000 γαλόνια το χρόνο.

Η ντουζιέρα Nebia που ζητούσε 100.000 δολάρια από τον κόσμο του Kickstarter και τελικά συγκέντρωσε περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια, όχι μόνο κατάφερε να πείσει τις περιβαλλοντολογικές οργανώσεις για το σκοπό της αλλά και να φτάσει μέχρι τα υψηλόβαθμα στελέχη της Silicon Valley που το είδαν ως το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνει η ανθρωπότητα στο...μπάνιο της. Είναι στιλάτη, σχεδόν διαστημική και υπόσχεται μεγάλες αλλαγές. Τι το ιδιαίτερο όμως έχει ένα τέτοιο ντους;

Η Nebia θέλει να αλλάξεις το χρονοβόρο σου μπάνιο από μισή ώρα μέσα σε 10 λεπτά, ρίχνοντας στο σώμα σου όσο νερό χρειάζονται τα σημεία για να καθαρίσουν χάρη στο...υδάτινο κέλυφος που δημιουργεί. Ο πλανήτης έχει εξοικονομήσει πάνω από 100 εκατομμύρια γαλόνια νερού όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά η Nebia το 2014 και υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε σήμερα το νερό στην καθαριότητα. Να σκεφτεί κανείς ότι το εκάστοτε σπίτι, σώζει περίπου 75.000 λίτρα νερού τον χρόνο – ελαφρύνοντας έτσι τόσο το περιβάλλον όσο και την τσέπη μας.

Ρίξε μία ματιά και στο βίντεο. Υπολογίζεται πως αν η Nebia έμπαινε σε κάθε σπίτι, θα είχαμε εξοικονομήσει μέσα σε 3 χρόνια, περίπου 1 τρις σε γαλόνια. Γιατί το νερό είναι πράγματι το μοναδικό μέλλον μας.