Ποδηλάτη, ήρθε η ώρα να βάλεις φλας στο κράνος σου

Το LUMOS θα σε σώσει (και θα σταματήσουν και τα μπινελίκια οι οδηγοί). 

Η ποδηλασία στη χώρα μας είναι μια πονεμένη υπόθεση. Τόσο για τους ποδηλάτες όσο και για τους οδηγούς αυτοκινήτων. Ναι, ποδηλάτη, θα πούμε αλήθειες εδώ. Είναι εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο να κάνεις ποδήλατο στην Ελλάδα, όπου σε κάθε στενό κοιτάς μήπως είναι ο Χάρος, τρώεει αμέριμνος το ντονατσάκι σου, σε βλέπει να περνάς και σου κάνει νεύμα να σταματήσεις στην άκρη και να τον ακολουθήσεις. Από την άλλη, όμως, παραδέξου, ότι πολλοί από εσάς το έχουν δει δερβέναγες τον δρόμων και η οδηγική τους συμπεριφορά θυμίζει αυτή των ταξιτζήδων –δηλαδή πιο κάτω δεν έχει.

Μέσα σε όλα, υπάρχουν και πολλοί που κατεβαίνουν στο δρόμο σαν stealth, λες και τους έχει αναθέσει ο Κιμ κάποια μυστική αποστολή: ούτε φώτα στο ποδήλατο έχουν ούτε φωσφορίζοντα διακριτικά, τίποτα.

Για αυτούς (αλλά και για όλους τους άλλους) κυκλοφόρησε ένα κράνος το οποίο όχι μόνο προστατεύει εσένα αλλά και όσους σε ακολουθούν, διότι έχει ενσωματωμένα φώτα φρένου και φλας. Να κοίτα εδώ:

ezgif.com 833e6ee396

Μπορεί να το είχε δει εδώ και μερικούς μήνες να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, αλλά τότε δεν ήταν τίποτα άλλο πέρα από σχέδια. Πλέον είναι έτοιμο. Το κράνος λέγεται LUMOS και βγήκε στην κυκλοφορία ύστερα από χρηματοδότηση που έλαβε μέσω kickstarter (800.000 δολάρια, παρακαλώ). 

Η λειτουργία του είναι απλή καθώς το ελέγχεις μέσω μιας ασύρματης συσκευής που τοποθετείς στο τιμόνι του ποδηλάτου.  Αυτή ενημερώνεις αν σκοπεύεις να στρίψεις αριστερά η δεξιά και αμέσως ανάβει το αντίστοιχο φλας στο πίσω μέρος του κράνους. Όσο για το κόκκινο φως του φρεναρίσματος, αυτό ενεργοποιείται μόλις  η συσκευή ανιχνεύσει απότομη μείωση της ταχύτητας του ποδηλάτου.

helmet

Επίσης, το κράνος έχει και τη δική του εφαρμογή στο iStore για να σου δίνει ενημερώσεις σχετικά με το επίπεδο της μπαταρίας και πότε χρειάζεται φόρτιση. Στα σκαριά βρίσκεται και η αντίστοιχη για Android συσκευές.

Είναι ογκώδες, αλλά σκέψου ότι ακόμα και αν δεν το φορέσεις πολύ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για φωτορυθμικό σε κάποιο πάρτι ή να ντυθείς Daft Punk τώρα που έχουμε απόκριες –γιατί όχι;

Α ναι! Κοστίζει 169 δολάρια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved