Η εποχή του διαστημικού τουρισμού ολοένα και πλησιάζει

Ο Richard Branson θέλει να μετατρέψει τα ταξίδια στο διάστημα σε μονοήμερες εκδρομές

Μπορεί ο καθένας μας να έχει την άποψή του για τον Richard Branson και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, αλλά κανείς δεν αμφισβητεί το επιχειρηματικό του όραμα. Μαζί με τον Elon Musk, συγκαταλέγεται στους ανθρώπους που φαντάζονται έναν καλύτερο κόσμο και που η επέκταση της ανθρωπότητας στο διάστημα, παίζει κομβικό ρόλο για την επικράτησή της. Και αυτό είναι όντως κάτι που θέλουμε.

 

 

Ξέχνα όμως για λίγο όλο αυτό το ‘‘Interstellar’’ που πιθανόν να έχεις στο μυαλό σου. Ωραία και σημαντική η αναζήτηση, αλλά δεν είναι το μοναδικό πράγμα που χρειαζόμαστε από το διάστημα. Σωστά; Ο Branson βλέπει το επιχειρηματικό πλάνο που μπορεί να δημιουργηθεί. Το ψυχαγωγικό. Έχει ήδη παρουσιάσει το πρόγραμμα του στη SEC (United States Securities and Exchange Commission ) και θέλει να δοκιμάσει τα τακτικά ταξίδια στο διάστημα μέχρι και το 2023, εξυπηρετώντας 1.500 τουρίστες. Και φυσικά δεν πρόκειται να το κάνει τσάμπα.

 

 

Η εταιρεία του, Virgin Galactic, που ήδη έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ετοιμάζει μία σειρά από…μονοήμερες διακοπές, μιας και θα στέλνει ανά 32 ώρες τον κόσμο να απολαύσει την μεγαλοπρέπεια του διαστήματος. Τα εισιτήρια θα κοστίζουν 250.000 δολάρια το ένα και η Virgin θα ταξιδεύει τον κόσμο 50 μίλια πάνω από την επιφάνεια της Γης. Εκεί ακριβώς υπάρχει και η γραμμή Karman (σ.σ.: δηλαδή το συμβατικό όριο λήξης της γήινης ατμόσφαιρας, πάνω από το οποίο αρχίζει το διάστημα), όπου θα είναι το μέγιστο που μπορούν να φτάσουν τα αεροσκάφη της Virgin Galactic. Η «έξοδος» από την γήινη ατμόσφαιρα θα πρέπει να γίνει μόνο με τις ευλογίες των ΗΠΑ και της NASA, που προφανώς πρέπει πρώτα να πειστούν πως τα ταξίδια θα είναι ακίνδυνα για το τουριστικό κοινό. Όσο ακίνδυνο δηλαδή μπορεί να θεωρηθεί ένα ταξίδι στην οριογραμμή της επιφάνειας της Γης.

 

 

Η ουσία ωστόσο, είναι πως αν ο Branson πάρει τις πτητικές άδειες, ξεκινάει μία νέα διαστημική εποχή. Η εποχή του διαστημικού τουρισμού. Με προγραμματισμένα ταξίδια και ατραξιόν, που μπορεί τώρα να φτάνουν μέχρι την γραμμή Karman αλλά που σε 3- ή 50 χρόνια από τώρα θα μπορούν να φτάνουν μέχρι τον Άρη. Και γιατί όχι εδώ που τα λέμε.

 

5d767c352e22af57213d1ba8 1536 1152

Ο στόλος του Branson έχει μόλις δύο αεροσκάφη, αλλά σίγουρα δεν θα σταματήσει εκεί.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved