Ο tech εργένης: Όταν ένα κουμπί αρκεί για να σκουπίσεις και να σφουγγαρίσεις το σπίτι

Όταν πριν από μερικά χρόνια, άκουγα τη λέξη «εργένης», ένα πονηρό μειδίαμα εμφανιζόταν στα χείλη μου και το μυαλό μου έκανε αμέσως θεσπέσιους συνειρμούς. 

Γυναίκες, ελευθερία, ξενύχτια, ατελείωτο gaming, άνεση, χρήματα και φαγητό κάθε ώρα και σε κάθε γωνιά του σπιτιού. Και -φυσικά- όλα αυτά δίχως γκρίνια και υποδείξεις.

Όταν όμως έφυγα για πρώτη φορά από το πατρικό μου για να ζήσω μόνος μου σε ένα διαμέρισμα κάπου στο κέντρο της Αθήνας, η έννοια της εργένικης ζωής πήρε για εμένα άλλες… λιγότερο ουτοπικές διαστάσεις. Διότι, όπως διαπίστωσα, οι γυναίκες δεν ήταν τόσες πολλές και η πρωινή εργασία δεν άφηνε περιθώρια για πολλά ξενύχτια. Και μπορεί η solo ζωή να επέτρεπε το ατελείωτο gaming και τα… ακατάστατα γεύματα όμως, αυτό δεν σήμαινε πως οι εν λόγω συνήθειες με έκαναν να αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου.

Το χειρότερο, βέβαια, σημείο της εργένικης ζωής ήταν οι δουλειές του σπιτιού. Λίγοι μόνο μήνες εργένικου βίου αρκούσαν για να με κάνουν να σκέφτομαι με νοσταλγία τα χρόνια που ζούσα στο πατρικό, τότε που δεν χρειαζόταν να σκουπίζω κάθε απόγευμα ή να περνώ τα πρωινά του Σαββάτου, σφουγγαρίζοντας.

Μα τι ζητάω; Ένα iRobot να με βγάλει από το χάος

«Τι ζητάω βρε Νίκο; Ένα ρομπότ που να μπορεί να σκουπίζει για εμένα την ώρα που αράζω στον καναπέ. Μια ρομποτική σκούπα που θα γυαλίζει το σπίτι όσο βρίσκομαι στο γραφείο, που θα καθαρίζει και θα αδειάζει μόνη της τον κάδο της. Γιατί, δηλαδή, να μην μπορώ να πατάω ένα κουμπί στο smartphone και το σαλόνι… να γίνεται ξαφνικά καινούριο;», έλεγα ξανά και ξανά στον κολλητό μου, κάθε φορά που έβγαινα off με τις δουλειές του σπιτιού.

Και όπως αποδείχθηκε, έκανα πολύ καλά που μοιραζόμουν τις ανησυχίες μου διότι ως γνωστός ο gadgetάκιας, ο Νίκος έσπευσε να μου πει τα επικά νέα, αμέσως μόλις έμαθε πως οι ρομποτικές σκούπες και σφουγγαρίστρες της iRobot* είχαν έρθει επιτέλους στην Ελλάδα!

Η ζωή σε ένα εργένικο σπίτι με δύο… ρομπότ

Πώς είναι η ζωή σε ένα εργένικο σπίτι με δύο ρομπότ; Απλώς απολαυστική. Αρκεί να σημειώσω πως το περασμένο Σαββατοκύριακο, εγώ βρισκόμουν στη Σίφνο και η ρομποτική μου σκούπα, καθάριζε κάθε δωμάτιο του σπιτιού -ΜΟΝΗ ΤΗΣ. Για την ακρίβεια, αρκούσε το πάτημα του κουμπιού CLEAN στην εφαρμογή iRobot Home στο smartphone, για να πιάσει δουλειά η iRobot Roomba i7+. Το ίδιο κάνω κάθε μεσημέρι από την εταιρεία για να με βρει το απόγευμα σε ένα σπίτι χωρίς σκόνη και ψίχουλα.

Ακόμη και όταν ξεχνάω να πατήσω το CLEAN από το γραφείο όμως, δεν κουράζομαι ιδιαιτέρως να καθαρίσω το σπίτι. Για την ακρίβεια, με το που μπαίνω στο διαμέρισμα, βγάζω τα παπούτσια, πετάω στην καρέκλα το σακάκι και ξαπλώνω στον καναπέ.

Η Roomba αναλαμβάνει τα υπόλοιπα και κάπως έτσι, χωρίς να κοπιάσω, έχω κάθε μέρα ένα πραγματικά καθαρό σπίτι. Απόλαυση!

2

Τι ακριβώς κάνει; Σκουπίζει και αδειάζει μόνη της τον κάδο της και φορτίζεται μόνη της όταν πρέπει -ενώ μετά τη φόρτιση συνεχίζει από το σημείο που σταμάτησε μέχρι να τελειώσει το καθάρισμα. Παράλληλα, χάρη στους αισθητήρες της και την έξυπνη χαρτογράφηση αποτυπώματος, η Roomba δεν «χτυπάει» πάνω στα έπιπλα, ούτε πέφτει από σκάλες και σκαλιά, προσανατολίζεται τέλεια στον χώρο και μεταξύ άλλων, επιλέγει μόνη της την καλύτερη τεχνική καθαρισμού για κάθε δωμάτιο -ανάλογα με τη βρομιά που υπάρχει!

Και αν υπάρχει πολλή βρομιά στο σπίτι, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας διότι με αυτή τη ρομποτική σκούπα, «παίζει» διπλός καθαρισμός -αφού καθαρίζει όλες τις επιφάνειες δύο φορές! Όσο για την iRobot Braava, τη ρομποτική μου σφουγγαρίστρα, «γυαλίζει» γρήγορα κάθε χώρο -ενώ εγώ εξακολουθώ να επιδίδομαι σε ατελείωτο gaming από τον καναπέ.

3

 

Γίνε ο tech εργένης που ονειρεύεσαι

Στην περίπτωση, λοιπόν, που η εργένικη ζωή σε έχει δυσκολέψει και δεν αντέχεις να σκέφτεσαι κάθε μέρα τις δουλειές που σε περιμένουν στο σπίτι, ήρθε η ώρα να πας την έννοια του εργένη σε άλλο, πιο tech επίπεδο. Το «αύριο» είναι εδώ και οι ρομποτικές σκούπες και σφουγγαρίστρες της iRobot είναι δίπλα σου για να σε βοηθήσουν να κάνεις την αποστολή «καθαρισμός σπιτιού», παιχνιδάκι. 

Όποιο iRobot μοντέλο και αν επιλέξεις, το σίγουρο είναι πως εν έτει 2019, αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού για να καθαρίσεις το σπίτι -ακόμη και αν βρίσκεσαι χίλια μίλια μακριά.

*Οι σκούπες iRobot Roomba είναι διαθέσιμες στα καταστήματα Κωτσόβολος και το www.kotsovolos.gr

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved