Γιατί πρέπει να πλένεις ξεχωριστά τα ρούχα του γυμναστηρίου

3 tips για να απαλλαχθείς από την δυσοσμία τους.

Θα έχεις καταλάβει πως δεν αρκεί μονάχα το πλυντήριο για να τακτοποιήσει κάποια από τα ρούχα που χρησιμοποιείς στο γυμναστήριο. Και πόσο μάλλον αν είναι συνθετικά. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, όταν τα πετάς στο καλάθι με τα άπλυτα, καταφέρνουν να μεταδώσουν μοναδικά την δυσοσμία τους και σε όλα τα άλλα ρούχα.

Τα ρούχα αυτά πρέπει να πλένονται ξεχωριστά. Και έχουμε 3 tips που θα σε βοηθήσουν, από δω και πέρα, να τα διαχειρίζεσαι σωστά.

 

1. Δείξε πίστη στο μέσα-έξω

9 a1ce 4d107594

Χρυσός κανόνας. Τα ρούχα του γυμναστηρίου τα πλένουμε μέσα-έξω. Αν το καλοσκεφτείς, το πιο βρόμικο κομμάτι τους με τόνους από ιδρώτα και μυρωδιές, βρίσκεται στα…«από μέσα» σημεία. Αυτό σημαίνει ότι τόσο τα φούτερ, όσο και τα σορτσάκια ή τα t-shirt, τα γυρνά από την άλλη και τα πλένεις πάντα καθ’ αυτό τον τρόπο. Για να μην το ξεχάσεις, φρόντισε να τα γυρίζεις με το που τα βγάζεις και τα πετάς στα άπλυτα.

2. Οι μπάλες δεν είναι μόνο για ποδόσφαιρο

dryer 1 1024x1024

Για να πλυθεί σωστά το ρούχο πρέπει να μαλακώσει. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να ξεφορτωθείς και τις μυρωδιές. Επειδή όμως το πάντρεμα των χημικών προϊόντων με τον υπερβολικό ιδρώτα μπορεί να φέρει ανεπιθύμητα αποτελέσματα με δυσοσμίες, προτίμησε ένα πιο βολικό, φυσικό και σιγουράκι τρόπου. Τις μπάλες στεγνωτηρίου (dryer balls). Μαλακώνουν τα ρούχα κατά την διαδικασία ξήρανσης τους με φυσικό τρόπο, χωρίς τη χρήση τοξικών χημικών. Κάποιοι κάνουν το κόλπο και με μπάλες του τένις – χωρίς πλάκα. Απλά βεβαιώσου ότι οι μπάλες δεν έχουν κυλήσει στο βούρκο. Μυρωδιές τέλος.

3. Ξέχνα το ζεστό νερό

Hex header 1549390816

Είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των συνθετικών. Γιατί; Γιατί σε κάθε πλύσιμο θα φθείρονται όλο και περισσότερο. Προτίμησε το κρύο νερό και σε καμία περίπτωση μην προσθέτεις μαλακτικό. Κάνεις τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Ένα ακόμη tip: στο σιδέρωμα μην βάζεις ατμό. Αν το υλικό δεν είναι καλό και δεν τείνεις να τα πλένεις συχνά, θα κάνεις τις μυρωδιές πιο έντονες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved