Ευλογημένος ο άντρας που έχει έναν ορκισμένο Wingman στο πλευρό του

Ένα κείμενο για τον άνθρωπο που κινεί τα νήματα, το νούμερο 2 που προστατεύει τον «ήρωα», τον sidekick που θα ήθελαν και οι ήρωες της Marvel. 

Κάθε άντρας έχει την δική του στιγμή. Ειδικά όσον αφορά το φλερτ. Μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή κάτω υπό τις πιο συνηθισμένες ή ασυνήθιστες συνθήκες. Συμβαίνει σε ένα μπαρ, σε ένα πάρτι, ακόμη και στο βαγόνι του μετρό. Και πρέπει να είσαι τυφλός για να μην δεις το ενδιαφέρον που εξελίσσεται στον αέρα ανάμεσα στον κολλητό σου και εκείνη. Πολλές φορές η ατάκα ‘‘get a room’’ δεν απαιτεί να τον έχει καβαλήσει ή να την έχει στριμώξει εκείνος σε καμιά γωνία.

Όμως για να μπορέσουν να γνωριστούν καλύτερα, να ανταλλάξουν απόψεις, ιστορίες, χουφτώματα, γέλια και ονοματεπώνυμα στο Facebook, χρειάζονται χώρο και ησυχία από την τριγύρω παραφωνία. Και εκεί επεμβαίνει ο αληθινός κολλητός που αναλαμβάνει να κινήσει τα νήματα, να παίξει σωστά τις μαριονέτες όσο ο ήρωας κατακτά την εκλεκτή της καρδιάς του. Γιατί από τον κολλητό σου μέχρι τον Batman, όλοι χρειάζονται έναν wingman να δράσει την κατάλληλη στιγμή. Και αν έμαθα κάτι στη ζωή μου, είναι ότι εκείνη την χρονική στιγμή, θέλει προσπάθεια και σοφία για να είσαι το ιδανικό sidekick.

vince0


Στην καρδιά του wingman δεν χωρούν εγωισμοί

Περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, ο wingman πρέπει να χωνέψει αυτό που οφείλουν να χωνέψουν και όλοι οι άντρες. Ότι οι γυναίκες πολλές φορές απλά δεν ενδιαφέρονται για εκείνους. Ενδιαφέρονται για άλλους. Οπότε οι εγωισμοί του τύπου «γιατί αυτόν και όχι έμενα;» εκτός του ότι είναι απαράδεκτοι δεν αρμόζουν στον για έναν wingman. Ο σωστός wingman αναγνωρίζει άμεσα για ποιον ενδιαφέρεται η κοπέλα και σιγοντάρει στο να γίνει ομαλά η γνωριμία και να μεγαλώσει το ενδιαφέρον. Είναι ακριβώς αυτό το σημείο, που διαχωρίζει τους επαγγελματίες wingmen από όλους τους αρχάριους. O καθένας έχει την στιγμή του, απλά αυτή εδώ, τώρα, δεν είναι η δική σου. 

 

cq5dam.web.12

 

Χωρίς ευφράδεια δεν πάει πουθενά η κατάσταση

Το σιγοντάρισμα δεν είναι για όλους. Αναγνωρίζω την καλή θέληση των φίλων που θέλουν να βοηθήσουν τον κολλητό, αλλά αν δεν το έχεις με το μπλα-μπλα καλύτερα να μην ανοίξεις το στόμα σου καθόλου. Χρειάζεται ψυχραιμία, σωστές ατάκες, καλές ιδέες που τείνουν προς την υπερβολή και να ξέρεις πότε πρέπει να μιλήσεις. Όχι να μιλάς ακατάπαυστα. Όμως η ευφράδεια, η ψυχραιμία και οι σωστοί τόνοι, δείχνουν πως δεν είσαι υπερβολικός, πως δεν είσαι κάποιο 15χρονο που έχει άνευ όρων bromance και στηρίζει τον κολλητό και πως, απεναντίας, τον αναγνωρίζεις ως ξεχωριστή περίπτωση. Και υπάρχει τρόπος για να τα κάνεις όλο αυτό.

 

Το να μην κάνεις τίποτα, πολλές φορές είναι τα πάντα

Τις περισσότερες φορές, οι φίλοι προσπαθούν πολύ. Να πουν μία ατάκα που θα κάνει τον κολλητό τους να δείξει θεός. Να διηγηθούν ένα στόρι από τα παλιά για να τονίσουν πτυχές του χαρακτήρα του. Όταν όμως παρατηρείς πως ο άλλος βρίσκεται σε καλό δρόμο και δεν χρειάζεται υποστήριξη, αρκεί μόνο να γεμίσεις τα ποτήρια τους με ποτό και να επιστρέψεις στην υπόλοιπη παρέα. Πραγματικά, δεν χρειάζεται να κάνεις απολύτως τίποτε άλλο. Ίσως ένα σχόλιο ότι σου αρέσει το πουκάμισο που διάλεξε σήμερα (μπροστά της) για να τονίσεις το γούστο του. Αλλά ως εκεί.

 

vince2

 

Στους δύο δεν χωρεί ξεκάθαρα τρίτος

Επειδή το παιχνίδι συμβαίνει πολλές φορές και όταν έχεις βγει μόνος σου με τον κολλητό και είστε οι 2 σας χωρίς την υπόλοιπη παρέα, υπάρχει ένας κανόνας δύσκολος αλλά χρυσός. Όταν αρχίζει να δένει το γλυκό, εσύ ξεκουμπίζεσαι. Δεν λέμε απαραίτητα να πάρεις το παλτό και να φύγεις. Κάποια στιγμή είχα πει στον κολλητό μου και την κοπέλα που μόλις είχε γνωρίσει, πως πάω να πω ένα γεια στον μπάρμαν που ήταν φίλος. Αυτό φυσικά δεν ίσχυε ποτέ. Έκατσα στη μπάρα μόνος και ζήτησα από τον άνθρωπο να μου βάλει ένα ποτό και να κάνει πως μου μιλάει, γιατί ο κολλητός μου έχει κάνει πέσιμο. Έκατσα μισώ ώρα, ήπια ένα ποτό και άφησα την κατάσταση να κυλήσει. Αυτές είναι οι θυσίες που πρέπει να γίνονται για τις γνωριμίες που δύσκολα συμβαίνουν.

 

Entourage S01E05 5bffdd

 

Ο σωστός wingman δεν ξεχωρίζει

Ξέρεις τι σημαίνει να υποστηρίζεις; Να μην είσαι ο πρωταγωνιστής. Να είσαι εκείνος που με πραότητα ξεχνάει για λίγο τον εαυτό του, δίνοντας όλο το βάρος στον άντρα της βραδιάς που καλείται να ξεχωρίσει. Τον κολλητό του. Σημαίνει πως εκείνη την ημέρα έχει συμβεί μία προσωπική επιτυχία (σ.σ.: από το να κέρδισες το Λόττο μέχρι να πήρες προαγωγή, μέχρι να σου την έπεσε η γυναίκα των ονείρων σου), δεν το συζητάς. Δεν πρέπει να γίνει κουβέντα για σένα, αλλά για εκείνον. Οπότε αποφεύγεις ευγενικά οποιαδήποτε ατάκα προς το μέρος σου που θέλει να σε κάνει να διηγηθείς την επιτυχία σου και πετάς την μπάλα στον άνθρωπο που φοράει την κάπα του ήρωα για μία δική του επιτυχία. Για τους 21 πόντους που έριξε με την ομάδα μπάσκετ που παίζει. Με εκείνο το στόρι που μετέφερε μία γιαγιά στο νοσοκομείο επειδή την είδε να γλιστράει σε πεζοδρόμιο – ασχέτως αν αυτό συνέβη παλιά. Δεν υπάρχει χώρος για πολλούς ήρωες παρά μόνο για έναν. Τον φίλο σου.

 

xcv458

 

Μυστική αστυνομία και μάζεμα σκουπιδιών

Το εν δυνάμει ζευγάρι περιστοιχίζεται από χίλιες δύο απειλές. Από σερβιτόρους που σπρώχνουν όπως περνούν, μέχρι μεθυσμένους αγνώστους που κοιτάνε ξερογλείφοντας και -το χειρότερο- άλλους φίλους ή κολλητούς που δεν ξέρουν πόσο καίρια είναι η κατάσταση. Ο wingman μαζεύει και τα σκουπίδια. Απομακρύνει ανεπιθύμητους πέφτοντας πάνω τους με ποτά ζητώντας συγνώμη και κυρίως απομακρύνει κολλητούς με μεγάλο στόμα, λάθος ατάκες και σακί γεμάτο περιττές βλακείες. Τους πιάνει διακριτικά, τους λέει να βγάλουν τον σκασμό και να μην πλησιάσουν κατά εκεί και πως πρέπει να δείχνουν χαρούμενοι και ευγενικοί. Καμία γυναίκα δεν θέλει έναν τύπο με μίζερους φίλους. Όμως κάθε φίλος θέλει έναν σεκιούριτι εκείνη την ώρα.

 

7ghhj

 

Οι ιστορίες κερδίζουν τα επίθετα

Στη ζωή δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την γενίκευση. Σε οποιονδήποτε τομέα. Πόσο μάλλον όταν μιλάς για ανθρώπους. Πολλές φορές όσο και αν θες να αποφύγεις να αναμειχθείς με το «ζεύγος», έρχεται η ερώτηση από την ίδια για την φιλία σου με τον κολλητό σου. Όπως για ποιον λόγο τον ξεχωρίζεις ή τι τον κάνει μοναδικό φίλο. Ναι, υπάρχουν και αυτές οι γυναίκες που θα το κάνουν αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τα γενικά επίθετα. «Είναι καλόκαρδος, είναι ανεκτικός, είναι δυναμικός και δεν ροχαλίζει τα βράδια» και λίγο-πολύ όλα όσα λέγονται εκείνες τις ώρες. Δεν θα εντυπωσιάσουν κανέναν γιατί κάθε φίλος θα έλεγε μόνο τα καλύτερα. Όμως η ειλικρίνεια που βγαίνει από μία μοναδική ιστορία, είναι κάτι το διαφορετικό. Η άλλη το πιάνει στον αέρα ακόμη και αν δεν το έχει ζήσει. Όπως εκείνο το βράδυ που τον ξύπνησες 4 τα ξημερώματα επειδή ο πατέρας σου πήγαινε στο νοσοκομείο και είπε απλά «έρχομαι, μείνε εκεί». Ή την άλλη που δεν είχες φράγκο στην τσέπη με την άτιμη την ανεργία και γύρισε και σου είπε «μαζί θα το περάσουμε». Όλες εκείνες οι στιγμές που κάνουν τους ανθρώπους να ξεχωρίζουν και δείχνουν την μοναδικότητα μίας αληθινής φιλίας. Είναι εκεί. Στην ιστορία που μόλις είπες και θα την καταλάβει από την πρώτη μέχρι την τελευταία κουβέντα.

Μέχρι το επόμενο «πέσιμο» του κολλητού, παραδειγματίσου από τους μεγαλύτερους wingmen που άφησαν εποχή. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved