Assosiated Press Ο «Μεγιστάνας των Αιθέρων» έχει μια σπουδαία συμβουλή για την Gen Z

Αν δεν ξέρει ο David Neeleman από συμβουλές για την επιτυχία, τότε ποιος;

Στο εξωτερικό τον αποκαλούν «Mr. Passport» και ο λόγος βρίσκεται πίσω από την επιτυχία του στον τομέα της επιβατικής αεροπορίας και τη διεύθυνση πέντε δικών του αεροπορικών εταιριών (Morris Air, WestJet, JetBlue Airways, Azul Brazilian Airlines και Breeze Airways), ενώ υπήρξε συνιδιοκτήτης και στην πορτογαλική TAP Air Portugal. Στην Ελλάδα τον έχουμε μεταφράσει σε «Μεγιστάνα του αέρα» αλλά αυτό ακούγεται πολύ υποτιμητικό μπροστά στα επιτεύγματά του.

21χρονη δούλεψε για πρώτη φορά 8ώρο και έβαλε τα κλάματα στο TikTok

Όπως «του αέρα» επίσης δεν είναι και οι συμβουλές που θα έδινε σε κάθε 25χρονο που θέλει να διαπρέψει στον κόσμο του επιχειρείν και της επιχειρηματικότητας.

 

 

Τι θα έλεγε στον 25χρονο εαυτό του;

Μια και η καριέρα του στον τομέα των αεροπορικών επιχειρήσεων ξεκίνησε στα 25 του χρόνια, όταν δηλαδή ίδρυσε τη Morris Air η οποία αργότερα χρυσοπουλήθηκε έναντι 130 εκατ. δολαρίων, ο Neeleman κοιτάζει τον εαυτό του πριν χρόνια και σκέφτεται τι θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά.

Tι συμβουλή δίνει ο Warren Buffett στους νέους για τα λεφτά τους;

«Αν μπορούσα να μιλήσω στον εαυτό μου στα 25 του χρόνια θα του έλεγα να έχει προσωπικό έλεγχο της εταιρίας και να ξέρει τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται» είπε ο «Mr. Passport». Με λίγα λόγια ο μεγιστάνας των αιθέρων λέει ουσιαστικά να μην αφήνεις τίποτα στην τύχη εφόσον το έχεις ξεκινήσει, ενώ η εξειδίκευση πάνω στην επένδυσή σου είναι το Α και το Ω.

«Να έχεις πάθος. Να είσαι ο καλύτερος και να φτιάξεις κάτι που δεν έχει κανένας άλλος. Φτιάξε μια καλύτερη ποντικοπαγίδα. Αν φτιάξεις μια καλύτερη ποντικοπαγίδα, ο κόσμος θα βρει τον δρόμο για την πόρτα σου. Το πιστεύω αυτό» ολοκλήρωσε.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved