Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να ζητήσεις αύξηση;

Εδώ υπάρχει σίγουρα το σωστό timing.

Αύξηση! Η αγαπημένη μας λέξη, η λέξη εκείνη που μας ανεβάζει τη διάθεση και μας κάνει να θέλουμε να δουλέψουμε και παραπάνω. Πώς να το κάνουμε; Όταν υπάρχει προοπτική αύξησης, όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα ακόμη και μία ανυπόφορη δουλειά, λέμε τώρα… Ωστόσο και εδώ υπάρχουν προδιαγραφές για να τη ζητήσεις και να την πάρεις. Συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές για να μπορέσεις να πετύχεις χωρίς κόπο, αλλά με τρόπο. Καταρχάς, πρέπει να ξέρεις πότε είναι η κατάλληλη περίοδος για να τη ζητήσεις.

Έχεις αναλάβει παραπάνω ευθύνες

Εάν έχεις αναλάβει περισσότερες ευθύνες από αυτές που αντιστοιχούν στη θέση σου, θα μπορούσε να είναι μια καλή στιγμή να ζητήσεις προαγωγή ή σκέτη αύξηση. Ρίξε μια ματιά στην περιγραφή της εργασίας σου και αξιολόγησε εάν οι τρέχουσες εργασίες σου την αντικατοπτρίζουν άμεσα. Τα καθήκοντα μιας θέσης εργασίας μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου είναι λογικό ότι πρέπει να αντανακλάται μέσω μιας άξιας προαγωγής.

Τι να προσέξεις πριν πας να ζητήσεις αύξηση

Έχεις κάνει πρόοδο

Μετά τους πρώτους τρεις έως έξι μήνες μιας δουλειάς, συνήθως παίρνεις ένα feedback σχετικά με την απόδοσή σου. Εάν έχεις διανύσει μία περίοδο που έχεις κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο και διέπρεψες σε αναπτυξιακούς τομείς που αποτελούν προϋποθέσεις για το επόμενο επίπεδο, θα μπορούσε να είναι μια καλή στιγμή για μια συζήτηση προαγωγής. Κράτα σημειώσεις για την απόδοσή σου για να τα συζητήσεις με τον διευθυντή σου.

 

 

Η εργασία σου έχει εμφανώς επηρεάσει την επιχείρηση

Η εργασία σου πρέπει να έχει αντίκτυπο σε οποιαδήποτε επιχείρηση, αλλά εάν ο αντίκτυπος είναι μετρήσιμος μπορεί να έχεις μια καλή πιθανότητα για μια προώθηση. Δες τα επιτεύγματά σου τους τελευταίους έξι μήνες και πώς η δουλειά σου επηρέασε την ομάδα σου και την εταιρεία συνολικά. Μπορεί να χρειαστεί να συζητήσετε με τον προϊστάμενό σου πώς η εργασία σου μπορεί να επηρεάσει περισσότερο την επιχείρηση.

Τρεις δεξιότητες που κάθε εργοδότης θέλει να βλέπει από σένα

Ζήτησε περισσότερες ευθύνες σταδιακά

Το να ζητάς περισσότερες ευθύνες θα μπορούσε σταδιακά να οδηγήσει σε προαγωγή. Ξεκίνησε ζητώντας μερικά πρόσθετα καθήκοντα που σχετίζονται με ανώτερη θέση. Εκτέλεσε αυτές τις νέες ευθύνες προσεκτικά με προσοχή στη λεπτομέρεια. Εάν το κάνεις σωστά, θα μπορέσεις εύκολα να δείξεις τις ικανότητές σου και για τον επόμενο ρόλο.

Η κατάλληλη στιγμή

Η κατάλληλη στιγμή για να ζητήσεις αύξηση είναι όταν νιώσεις έτοιμος. Μπορείς να επιλέξεις να περιμένεις μέχρι την ετήσια αξιολόγησή για να δείξει την την πρόοδο σου και τα επιτεύγματά σου μέσα σε ένα έτος ή όταν έχεις πετύχει έναν σοβαρό στόχο.

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved