Assosiated Press Τρεις αρετές που μόνο ένας επιτυχημένος άντρας διαθέτει

Το κοφτερό μυαλό είναι σαν το ταλέντο στον πρωταθλητισμό: Χωρίς προπόνηση δεν γνώρισε ποτέ κανείς την επιτυχία

Το ότι κάποιος είναι επιτυχημένος στη δουλειά και στη ζωή του, δεν σημαίνει ότι έγινε έτσι μέσα σε μια μέρα, ούτε ότι του πήγαν όλα πρίμα στη ζωή του. Κάποιοι άντρες εκεί έξω έχουν μάθε αφού έχουν πάθει, και καμιά φορά με τον χειρότερο τρόπο.

Είναι οι τύποι που «έπεσαν» αλλά βρήκαν τη δύναμη και το σθένος να ξανασηκωθούν ακόμα καλύτεροι από ότι πριν. Και ποια είναι αυτά;

Πώς θα εξασφαλίσεις την νοοτροπία ενός επιτυχημένου άνδρα

1. Μαθαίνουν  από τα λάθη τους

Ποιος είπε ότι αυτοί οι τύποι που τους παρακολουθείς εξονυχιστικά, ότι αποτελούσαν πάντα «τέρατα» ψυχραιμίας; Αντιθέτως, έχουν κάνει λάθη και μάλιστα πολλά. Όμως τι έκαναν αφού τα πραγματοποίησαν; Παραδέχτηκαν πρώτα από όλους στους εαυτούς τους ότι ακολούθησαν τον λάθος δρόμο και στην επόμενη ευκαιρία είχαν μάθει από αυτό. Το έκαναν βίωμα, έμαθαν από τα λάθη τους και δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω.

Οι έξυπνοι άντρες μαθαίνουν πάντα από τα λάθη που κάνουν. Καμιά φορά τα λάθη μας είναι η μεγαλύτερη ευλογία μας. Διότι μόνο όταν τα κάνουμε εκτιμάμε καλύτερα την κατάσταση και δεν τα επαναλαμβάνουμε. Κάτι ξέρει και ο Niki Lauda, ο οποίος θεωρούσε στην αρχή ότι ο James Hunt ήταν απάλευτος, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι ο μεταξύ τους ανταγωνισμός τον έκανε πολύ καλύτερο οδηγό.

 

 

2. Ανακαλύπτουν ποιοι είναι, δεν το θεωρούν ποτέ δεδομένο

Η αυτοπεποίθηση είναι αξιοζήλευτο χαρακτηριστικό, κάποιοι όμως το έχουν έμφυτο, άλλοι πάλι χρειάζεται να το καλλιεργήσουν για να το αποκτήσουν. Το μεγάλο λάθος των ανθρώπων, ωστόσο, που αποκτούν αυτοπεποίθηση είναι αυτό που ακολουθεί και λέγεται υπεροψία.

Και η υπεροψία είναι ένα χαρακτηριστικό που έχει οδηγήσει αρκετούς έξυπνος ανθρώπους σε λανθασμένες επιλογές που κόστισαν καριέρες και σχέσεις. Είναι σημαντικό λοιπόν ακόμα κι αν ξέρεις ότι είσαι έξυπνος να έχεις επίγνωση των ικανοτήτων και των ορίων σου και να μην τις υπερεκτιμάς.

Ο διεθνούς φήμης σέρφερ, Jay Moriarity ένιωθε ότι δεν έχει κανένα όριο από τη στιγμή που δάμασε ένα κύμα τύπου Maverick. Δυστυχώς για τον ίδιο δεν ήξερε ότι όσο προκαλείς τα όριά σου, κάποια στιγμή θα σε προκαλέσουν και αυτά.

 

 

3. Όλοι και όλα μετράνε

Ένας επιτυχημένος και έξυπνος άντρας είναι σαν τους αλγόριθμους. Χρειάζεται συνεχώς πληροφορίες για να εξελίσσεται και να μην μένει στάσιμος, να διαβάζει και να ενημερώνεται, αλλά παράλληλα να ακούει συνεχώς γνώμες, ανεξαρτήτως του ποιος θα τις πει.

Το ότι κάποιος έχει επιτύχει δεν σημαίνει ότι πρόκειται για αυθεντία, για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να ακούει τη γνώμη των άλλων. Να μπαίνει στη θέση τους, να βλέπει τη δική τους οπτική και αφού έχει ακούσει και την άλλη πλευρά, θα ξέρει καλά ότι θα βγει σοφότερος. Ακόμα και αν τελικά δεν συμφωνεί με την συγκεκριμένη οπτική.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved