Συνέντευξη για δουλειά: 6 πράγματα για να κάνεις καλή εντύπωση

Σίγουρα, η εικόνα σου παίζει ρόλο.

 

Οι συνεντεύξεις για δουλειά είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο και ποιος δεν θυμάται την πρώτη του συνέντευξη στη δουλειά, είναι όπως η πρώτη φορά στο σεξ. Μέσα από όλα αυτά τα χρόνια, υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που μάθαμε για το πώς να δίνεις -τουλάχιστον- μία καλή εντύπωση. Και επειδή είναι διαχρονικό θέμα, σκεφτήκαμε να γράψουμε μερικές συμβουλές μήπως και την «πιάσεις» τελικά τη δουλειά.

 

1. Αυτοπεποίθηση

Είναι πολύ βασικό να εκπέμπεις αυτοπεποίθηση και αυτό σημαίνει ότι λογικά θα είσαι ένα χρήσιμο μέλος για την ομάδα. Πρέπει να φαίνεται ότι έχεις αυτοπεποίθηση, γιατί θα μπορέσουν να σε εμπιστευτούν και παραπάνω.

2. Εξάσκηση στις απαντήσεις

Προετοίμασε τον εαυτό σου για ερωτήσεις τύπου: «Γιατί ενδιαφέρεσαι για αυτόν τον ρόλο στην εταιρεία μας;» Η ιδέα είναι να επικοινωνήσεις γρήγορα ποιος είσαι και να μπορέσεις να είσαι γρήγορος.

3. Διάβασε ξανά την περιγραφή της θέσης εργασίας

Να είσαι διαβασμένος, πρέπει να ξέρεις τι είναι αυτό που ζητάνε σε μία δουλειά και να ξέρεις πώς μπορείς να ανταποκριθείς. Διάβασε καλά τη θέση εργασίας για να ξέρεις περί τίνος πρόκειται ακριβώς και γιατί να σε επιλέξουν.

Οι 5 ενοχλητικοί τύποι που δυστυχώς θέλουν να λέγονται «συνάδελφοι»

 

 

4. Κάνε πρόβα

Ζήτησε από έναν φίλο να σου να σε βοηθήσει με το να κάνεις πρόβα με ερωτήσεις και απαντήσεις. Θα αρχίσεις και εσύ να νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου. 

5. Δείγμα δουλειάς

Σκέψου τη δουλειά που έχεις κάνει σε προηγούμενη εργασία και «συγκέντρωσε» όσο το δυνατόν περισσότερο δείγμα. 

6. Εμφάνιση

Η εμφάνιση παίζει ρόλο και είναι η πρώτη μας εικόνα και αυτό σημαίνει ότι σίγουρα θα σε βοηθήσει να δώσεις μια καλή πρώτη εντύπωση. Να είσαι περιποιημένος, καθαρός και κυρίως χαμογελαστός.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved