6 tips για να μανατζάρεις καλύτερα τα οικονομικά σου

Πώς θα κάνεις κουμάντο στα οικονομικά σου. 

Μας αρέσει να βλέπουμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων και αυτό σημαίνει πως ακόμη και αν δεν είμαστε στη θέση που θα θέλαμε να είμαστε, υπάρχει πάντα τρόπος να γίνουμε καλύτεροι. Λοιπόν, λέμε το εξής: Δεν μπορούμε να έχουμε όλοι τεράστιο μισθό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βρούμε εναλλακτικές για να αφήνουμε χρήματα στην άκρη. Συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές για να μπορέσεις να μανατζάρεις τα χρήματά σου ανεξαρτήτως από το πόσα βγάζεις.

1. Έξοδα

Εάν δεν ξέρεις τι και πού ξοδεύεις κάθε μήνα, το να μάθεις είναι κάτι που θα σε βοηθήσει. Η καλύτερη διαχείριση χρημάτων ξεκινά με την επίγνωση των εξόδων. Χρησιμοποίησε μια εφαρμογή διαχείρισης χρημάτων για να βλέπεις τα έξοδά σου σε όλες τις κατηγορίες και να διαπιστώσεις από μόνος σου πόσα ξοδεύεις και πού.

2. Μηνιαίος προϋπολογισμός

Υπολόγισε ποιες είναι οι σταθερές, μηνιαίες δαπάνες που πρέπει να πληρώσεις, φτιάξε ένα πλάνο για το μήνα. Δεν χρειάζεται να έχεις έναν αυστηρό προϋπολογισμό, όπως για παράδειγμα να μην τρως έξω, ωστόσο θα πρέπει να τσεκάρεις πόσα ξοδεύεις. Και να μην ξεφεύγεις από αυτόν.

3. Αύξησε τις οικονομίες σου

Δημιούργησε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης στο οποίο μπορείς να βασιστείς. Ακόμα κι αν οι συνεισφορές σας είναι μικρές, αυτό το ταμείο μπορεί να σε σώσει στα δύσκολα. Όπως έχουμε ξανά πει θα πρέπει να υπολογίζεις ένα ποσοστό από το μισθό σου, το οποίο θα είναι απαγορευτικό για ξόδεμα.

5 συμβουλές για να βάλεις στην άκρη χρήματα

4. Πλήρωσε τους μηνιαίους λογαριασμούς σου εγκαίρως

Η έγκαιρη πληρωμή λογαριασμών είναι ένας εύκολος τρόπος για να διαχειριστείς τα χρήματά σου με σύνεση και συνοδεύεται από εξαιρετικά οφέλη: Σε βοηθά να αποφύγεις  καθυστερημένες χρεώσεις και δίνει προτεραιότητα στις βασικές δαπάνες. Ένα ισχυρό ιστορικό έγκαιρων πληρωμών μπορεί επίσης να αυξήσει το πιστωτικό σας σκορ και να βελτιώσει τα επιτόκιά σας.

Πόσα χρήματα πρέπει να έχεις βάλει στην άκρη ανάλογα με την ηλικία σου

5. Πρόσεχε τα ανοίγματά σου

Ορισμένα είδη δανείων και χρεών μπορεί να είναι χρήσιμα όταν κάνεις μεγάλες αγορές, όπως ένα σπίτι ή ακόμα και ένα αυτοκίνητο που χρειάζεσαι  αυτήν τη στιγμή. Αλλά για άλλες μεγάλες αγορές, τα μετρητά προσφέρουν την ασφαλέστερη και φθηνότερη επιλογή αγοράς. 

6. Επένδυσε

Ακόμα κι αν η ικανότητά σου στις επενδύσεις είναι περιορισμένη, οι μικρές συνεισφορές σε επενδυτικούς λογαριασμούς μπορούν να σε βοηθήσουν να έχεις κέρδη περισσότερα έσοδα. Η πορεία προς τα καλύτερα οικονομικά ξεκινά με την αλλαγή των δικών μας συνηθειών. 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved