5 συμβουλές για να βάλεις στην άκρη χρήματα

Περισσότερα χρήματα ίσον περισσότερη ευτυχία, σωστά;

 

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, καθώς δεν είμαστε υλιστές, όπως και να ΄χει όμως το να αφήνεις στην άκρη χρήματα είναι κάτι πολύ σημαντικό γιατί κανείς μας δεν ξέρει τι έρχεται στο μέλλον. Το αφήνω κάτι στην άκρη -ό,τι και να είναι αυτό πρέπει να είναι κανόνας στη ζωή μας. Και μετά μιλάμε για όλα τα όλα. Πάμε να δούμε μερικές συμβουλές για να το πετύχουμε.

Tips για να κάνεις αποταμίευση με τον σωστό τρόπο

1. Βάλε στόχους. Από την αρχή, όρισε ένα ποσό που θέλεις να εξοικονομήσεις μέχρι το επόμενο έτος. Από εκεί μπορείς να ορίσεις μηνιαίες προσαυξήσεις μέχρι τον τελικό αριθμό. Χωρίς συγκεκριμένο ποσό ή στόχο στο μυαλό δεν θα μπορέσεις να φτάσεις στον στόχο σου.

2. Απάντησε στο μεγάλο ερώτημα πώς θα εξοικονομήσεις χρήματα. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι που μπορούν να σε βοηθήσουν. Σκέψου τι μπορείς να κάνεις, όπως:

Περικοπή περιττών εξόδων. Όλοι έχουμε τομείς στη ζωή μας όπου μπορούμε να κόψουμε αυτές τις περιττές αγορές. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα δεύτερο ποτό.

Βρες δεύτερη δουλειά. Εάν έχεις χρόνο, γιατί δεν ξεκινάς μια παράλληλη εργασία; Θα σε βοηθήσει να κερδίσεις επιπλέον χρήματα.

3. Θέσε μικρούς μηνιαίους στόχους. Αυτό θα είναι ευκολότερο από το να προχωρήσεις χωρίς σχέδιο για να φτάσεις σε αυτόν τον τελικό αριθμό. Με τους μίνι-μηνιαίους στόχους θα είσαι συνεπής.

Πέντε λόγοι για να ξεκινήσεις άμεσα αποταμίευση

4. Μάθε πού να βάλεις τα νέα κεφάλαια. Καθώς συγκεντρώνεις τα επιπλέον χρήματά σας, βρες ένα ασφαλές και ωφέλιμο μέρος για να τα καταθέσεις.

Αποταμιευτικός λογαριασμός. Απλό αλλά αποτελεσματικό, με έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου θα κερδίσεις τόκους για τον λογαριασμό σου. Κάνε μία έρευνα αγοράς να δεις τι υπάρχει εκεί έξω και πώς μπορείς να κινηθείς.

5. Επιμονή και υπομονή. Η επιμονή στον στόχο αποταμίευσης μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά στην αρχή. Πρέπει να πειθαρχηθείς, είναι σαν εκείνες τις ημέρες που κάνεις διατροφή και προσπαθείς να χάσεις κιλά στην αρχή, όμως με επιμονή στο τέλος θα τα καταφέρεις.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved