pexels Τα μυστικά για να μη σου “κλέψουν” ούτε 1 ευρώ στο βενζινάδικο

Πώς θα καταφέρεις να αποφύγεις τις παγίδες που απειλούν το πορτοφόλι σου;

Δεν έχουμε φτηνή βενζίνη. Αυτή είναι μία τεράστια αλήθεια που δεν χωράει αμφισβήτηση. Οπότε η ανεύρεση τρόπων εξοικονόμησης καυσίμου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία. Πώς θα καταφέρουμε ωστόσο να μη χάνουμε χρήματα κατά τον ανεφοδιασμό; Παρακάτω θα διαβάσεις ορισμένα μυστικά.

Σωστός τύπος καυσίμου

Το λάθος που κάνουμε ορισμένοι είναι να επιλέγουμε εκείνη των 98 ή των 100 οκτανίων, χωρίς ωστόσο ο κινητήρας του οχήματός μας να μπορεί να την αξιοποιήσει. Αντιστοίχως, κάποιοι επιλέγουν τον φθηνότερο τύπο βενζίνης, γνωρίζοντας ότι ο κινητήρας του αυτοκινήτου τους απαιτεί υψηλότερα οκτάνια, ώστε να αποδώσει τα μέγιστα. 

 

 

Πίεση ελαστικών

Κάθε επίσκεψη σε βενζινάδικο θα πρέπει να συνοδεύεται από τον απαραίτητο έλεγχο στην πίεση των ελαστικών. Κι αυτό γιατί ένα ελαστικό το οποίο δεν διαθέτει την προβλεπόμενη πίεση, κοστίζει σε καύσιμο, αυξάνοντας δυσανάλογα την αντίσταση κύλισης.

Ποια είναι η νέα βενζίνη που θα φέρει επανάσταση στην Ελλάδα;

Δεν υπερβαίνουμε τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ

Δεν είναι πρωτοφανές το φαινόμενο της υπερχείλισης καυσίμου. Εκτός από το γεγονός ότι αυξάνει την πιθανότητα ανάφλεξης, υπαρκτό είναι και το ενδεχόμενο να προκαλέσει αλλοίωση ακόμα και στο χρώμα του αμαξώματος. Η ρίψη άφθονου νερού στο σημείο στο οποίο έχει εντοπιστεί η υπερχείλιση μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα, ωστόσο, καλό θα ήταν να αποφύγουμε την όποια υπερβολή ως προς την ποσότητα του καυσίμου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved