6 τρόποι να ανοίξεις ένα μπουκάλι κρασί χωρίς τιρμπουσόν

6 εναλλακτικοί τρόποι, εάν έχασες το τιρμπουσόν. 

Πώς μπορεί να γίνει ένα βράδυ ωραιότερο; Με ένα ποτήρι κρασί το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. Ξέρεις, έχεις εκείνο το αγαπημένο σου μπουκάλι κρασί και ανυπομονείς να γυρίσεις στο σπίτι, να το ανοίξεις και να χαλαρώσεις έπειτα από μία πολύ κουραστική ημέρα. Τι γίνεται, όμως όταν εκεί που βλέπεις απέναντί σου το μπουκάλι με το κρασί δεν μπορείς να το ανοίξεις, διότι ξαφνικά το τιρμπουσόν είναι άφαντο; Κοινώς, είσαι τόσο κοντά στην πηγή, αλλά δεν μπορείς να την απολαύσεις. Βρήκαμε μερικές εναλλακτικές για να μπορέσεις να πιεις ακόμη και χωρίς ανοιχτήρι. 

H πρώτη στο βίντεο που ακολουθεί, τα υπόλοιπα με λόγια.

 

 

1. Με βίδα και πένσα

Ξεκίνα να ψάχνεις για πένσες και βίδες. Πάρε τη βίδα και την καρφώνεις στο φελλό του μπουκαλιού και τη σφηνώσεις μέσα. Αφήνεις λίγο στην άκρη να προεξέχει και την τραβάς. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της πένσας θα τραβήξεις σιγά σιγά τη βίδα κι έτσι θα αφαιρέσεις και το φελλό μαζί.

Τι σημαίνει το vintage σε μια ετικέτα κρασιού;

2. Με μαχαίρι

Μια άλλη αποτελεσματική λύση είναι το μαχαίρι. Πάρε ένα μαχαίρι με λεπτή λεπίδα, έπειτα κάνε αργές κινήσεις, μικρές κυκλικές κινήσεις, ώστε να στριφογυρνάει ο φελλός. Προσοχή με το μαχαίρι.

3. Με ψαλίδι

Πάρε ένα ψαλίδι και αφού το σφηνώσεις στο φελλό, στριφογύρισε το, ώστε να αρχίσει να γυρνάει. Στη συνέχεια, σιγά σιγά τράβα το προς τα έξω, μέχρι να αφαιρεθεί τελείως. Και είσαι έτοιμος.

4. Με κλειδί αυτοκινήτου

Βάζεις το κλειδί στο φελλό με μια μικρή κλίση. Στη συνέχεια στριφογύρισε το κλειδί μαζί με το φελλό, ενώ ταυτόχρονα τραβάς προς τα έξω. Πρόσεξε, όμως, μην κάνεις βιαστικές κινήσεις, διότι θα σπάσεις το φελλό και θα πέσουν μέσα στο κρασί κομματάκια.

5. Με παπούτσι

Αυτή η μέθοδος χρειάζεται υπομονή και γυμνασμένα χέρια. Τοποθέτησε το μπουκάλι μέσα σε ένα παπούτσι με παχιά σόλα. Ακούμπησέ το στον τοίχο και χτυπάς με δύναμη μέχρι ο φελλός να αρχίσει να βγαίνει προς τα έξω.

6. Με τρόμπα για ποδήλατο

Τρύπησε τον φελλό με τη βελόνα της τρόμπας και χρησιμοποίησε την αντλία. Σιγά-σιγά θα αρχίσει να βγαίνει ο φελλός. Πρόσεξε γιατί ανάλογα με την πίεση του αέρα, ο φελλός μπορεί να πεταχτεί απότομα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved