Έρημη Χώρα: Η πρώτη παραγωγή του ERTFLIX μάς έκανε να μην θέλουμε να σηκωθούμε από τον καναπέ μας

Υπόθεση που σε καθηλώνει κι ερμηνείες που μαγνητίζουν στη νέα σειρά της ΕΡΤ που παραπέμπει σε διεθνείς υπερπαραγωγές.

Τι κάνεις μετά από μια γεμάτη επαγγελματική μέρα; Εμείς, για να ξεφύγουμε λίγο, μπαίνουμε στην πλατφόρμα που έγινε λατρεία, το ERTFLIX και βλέπουμε κάποια σειρά ή ταινία ανάλογα το γούστο μας και τη διάθεσή μας. Τώρα που το σκεφτόμαστε, ίσως αυτό να είναι ο ορισμός του, ας το πούμε, “comfort platform”.

Μόλις μάθαμε για την «Έρημη Χώρα», από τα σούπερ θετικά σχόλια που κατέκλισαν τα social media με το που ανέβηκε στο ERTFLIX - ήμασταν σίγουρες ότι η πρώτη -παρακαλώ- παραγωγή της πλατφόρμας, αξίζει την προσοχή μας. Αυτό που δεν περιμέναμε είναι ότι θα βλέπαμε τα τέσσερα επεισόδια σερί.

Καθώς, λοιπόν, τώρα βρισκόμαστε στη μέση και περιμένουμε με αγωνία τα νέα επεισόδια που στις 15 Δεκεμβρίου θα μας οδηγήσουν στο φινάλε της σειράς, σου μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας, για να σου πούμε τι είδαμε και -κυρίως - γιατί μας άρεσε τόσο.

Ένα crossover οικογενειακού δράματος και western made in Greece

Η αλήθεια είναι πως δεν μας έρχονται στον νου πολλές (ή και ελάχιστες) ελληνικές δραματικές σειρές που έχουν στοιχεία western, θυμίζοντας κάτι από τηλεόραση του εξωτερικού. Ναι, για την πρώτη παραγωγή οκτώ επεισοδίων του ERTFLIX μιλάμε. Ναι, την αγαπήσαμε όχι μόνο για αυτό, αλλά και διότι είδαμε ερμηνείες από αγαπημένους ηθοποιούς, που εδώ απλά δεν… παίζονται.

Τι είδαμε μέχρι τώρα

Αν και μάλλον θα έτρεξες κι εσύ να δεις τη την «Έρημη Χώρα», όπως κι εμείς, θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε το γενικό story χωρίς να μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες, σε περίπτωση που δεν έχεις προλάβει να τη δεις ακόμα.

Στην Έρημη Χώρα, λοιπόν, συναντάμε τον Λουκά, έναν φιλήσυχο αγρότη που αγαπάει όσο δεν πάει τη γυναίκα του, Μάρθα. Ο κόσμος του, όμως, κατέρρευσε πριν από δώδεκα χρόνια, όταν η Μάρθα δολοφονήθηκε. Όπως, μάλλον, φαντάζεσαι, κάτι τέτοιο αλλάζει τον άνθρωπο. Έτσι και ο Λουκάς μεταμορφώνεται σε έναν άλλο, έναν σκληροτράχηλο ερημίτη που οπλοφορεί και απειλεί και μάλιστα, όχι μόνο αυτό, καθώς θεωρείται και ύποπτος για τις εξαφανίσεις ανθρώπων της νύχτας, που απασχολούν την αστυνομία.

Σα να μην έφταναν αυτά, τα πράγματα δεν μοιάζουν ιδιαίτερα καλά ούτε σε οικογενειακό επίπεδο. Μετά από λίγους μήνες, ο γιος του Λουκά παντρεύεται τη νεαρή Ρουμάνα που περιμένει το παιδί τους, κάτι που τον οδηγεί στο να κόψει κάθε επαφή μαζί του. Όπως φαντάζεσαι, επαφές δεν θέλει ούτε με τη μικρή Εύα, που γεννιέται με μια σπάνια ασθένεια.

Θυμάσαι που είπαμε λίγο πιο πάνω ότι ο Λουκάς είναι σκληρός; Σκέψου τι θα σκεφτείς όταν δεις ότι, ακόμα και όταν η Εύα χάσει την ίδια ημέρα και τους δύο γονείς της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, συνεχίζει να μην θέλει καμία επαφή μαζί της. Σε αυτό το σημείο, η Εύα και ο Λουκάς θα συναντήσουν μία κοινωνική λειτουργό, τη Μαρίνα, και έναν εισαγγελέα ανηλίκων, τον Μάνο. Τελικά, ποιος θα αναλάβει την κηδεμονία της μικρής Εύας;

Τι περιμένουμε να δούμε

Περίεργες δεν μας λες γενικά αλλά, όταν μιλάμε για την «Έρημη Χώρα», όσο να ‘ναι, είμαστε. Αφού μας δημιουργήθηκαν απορίες και αγωνία για τις εξελίξεις που θα δούμε στα τέσσερα -και τελευταία επεισόδια, τι να κάνουμε… Θα αποδεχθεί ο Λουκάς – κάπου, κάπως, κάποτε – την Εύα; Και, αν ναι, μήπως φτάσει στο σημείο να διεκδικήσει αυτός την κηδεμονία της; Θα αποδειχθεί σωστή η επιλογή της Μαρίνας να μείνει η Εύα με τον παππού της; Θα εμφανιστεί άραγε κάποιος συγγενής της Εύας από τη Ρουμανία; Άσε που προφανώς θέλουμε να μάθουμε κάτι παραπάνω για το παρελθόν του Λουκά. Με βάση όσα είδαμε ως τώρα, πάντως, κάτι μας λέει ότι δεν θα μείνουμε παραπονεμένες.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved