Πώς θα ακούγεσαι πιο έξυπνος στις συζητήσεις που κάνεις

Οι ερευνητές του Χάρβαρντ έχουν ένα hack που θα σου χρειαστεί.

Όλοι θέλουμε να ακουγόμαστε πιο έξυπνοι όταν μιλάμε. Τουλάχιστον να βλέπουμε πως εκείνη την ώρα, όχι απαραίτητα ασπάζονται τις προτάσεις μας, αλλά μας ακούν με προσοχή και σε γενικές γραμμές καταφέρνουμε να κερδίζουμε τις εντυπώσεις. Και προφανώς και υπάρχει τρόπος να το κάνεις καλύτερα και είναι μάλιστα εμπεριστατωμένος από τους επιστήμονες.

Οι ερευνητές του Χάρβαρντ όμως, αναφέρουν ότι πρέπει να κάνεις βασικά πράγματα για να το καταφέρεις. Το πρώτο, είναι να κάνεις ερωτήσεις. Αντί να κάθεσαι και να αγχώνεσαι για το πόσα πράγματα πρέπει να λες, καλύτερα να κάνεις ερωτήσεις στους  άλλους και πιο συγκεκριμένα να ζητήσεις συμβουλές. Γιατί; Γιατί σύμφωνα με τους ερευνητές, το να ζητάμε συμβουλές μας κάνει και φαινόμαστε εξυπνότεροι. Επίσης η αποβολή του φόβου είναι ένα must για να μπορέσει μία νέα κουβέντα να εξελιχθεί ομαλά και οι ερευνητές συμβουλεύουν πως δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε για ανθρώπους που μόλις γνωρίζουμε. Δεν είναι ακόμη φίλοι μας κι είναι ευκαιρία μέσα από τις ερωτήσεις να δείξουμε πως τους γνωρίζουμε καλύτερα. Οπότε οι ερευνητές προτείνουν οι ερωτήσεις να είναι σύντομες και to the point για να αφήσεις ακόμα καλύτερες εντυπώσεις.

 

 

Την επόμενη φορά λοιπόν που θέλεις απλά να σπάσεις τον πάγο αλλά να το κάνεις με το σωστό τρόπο, θυμήσου αυτό που λένε στις μεγάλες πολυεθνικές σήμερα  και στις παλιές εφημερίδες κάποτε. Ότι σημασία έχει να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved