Intime Το Big Brother στην Αθήνα παραμονεύει και μοιράζει πρόστιμα

Ποιο είναι το λάθος που κάνει η πλειοψηφία των οδηγών και πλέον τιμωρείται με 200ευρα;

Παράνομη χρήση λεωφορειολωρίδων, αυτή η μάστιγα. Το κάνουν αρκετοί οδηγοί και δυσχεραίνεται σημαντικά η κίνηση των ΜΜΜ και των υπόλοιπων οχημάτων. Ωστόσο η χρήση των ψηφιακών καμερών που εγκαταστάθηκαν από τον ΟΑΣΑ έρχονται να τα αλλάξουν όλα. Οι νέες κάμερες είναι ψηφιακές και πήραν τη θέση των παλαιότερων αναλογικών καμερών. Το ύψος της σύμβασης για την αγορά και τη λειτουργία των καμερών έφτασε τα 454.088 ευρώ. Η σύμβαση αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση συνολικά 12 νέων ψηφιακών καμερών και ισάριθμων θαλάμων υποδοχής για την επιτήρηση των λεωφορειολωρίδων και την καταγραφή παραβάσεων ορίων ταχύτητας. Στη σύμβαση περιλήφθηκε και η δημιουργία δύο σταθμών εργασίας για τη λειτουργία των καμερών και συγκεκριμένα την επεξεργασία των φωτογραφιών, τη βεβαίωση της παράβασης και την αποστολή των κλήσεων.

Οι 12 νέες κάμερες τοποθετήθηκαν από τον ΟΑΣΑ, σε συνεργασία με την Τροχαία, σε δρόμους όπου παρατηρείται έντονα η συγκεκριμένη παραβατική συμπεριφορά από τους οδηγούς. Συγκεκριμένα πέντε (5) κάμερες τοποθετήθηκαν στη Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, τρεις (3) στη Λ. Μεσογείων, τρεις (3) στη Λ. Αλεξάνδρας και μία στη Λ. Κηφισίας. Να υπενθυμίσουμε ότι οι λεωφορειολωρίδες υπόκεινται σε ωράριο που ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 06:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ και το Σάββατο από τις 06:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα. Για τις λεωφορειολωρίδες αντίθετης ροής το ωράριο είναι 24ωρο.

Καμπάνια 15.000 ευρώ σε χρήστες παράνομων υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης

Στις αποκλειστικές λωρίδες λεωφορείων παράλληλης ροής επιτρέπεται η κίνηση και η στάση, αλλά απαγορεύεται η στάθμευση των δημοσίων μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία και τρόλεϊ), των ιδιωτικών μέσων μαζικής μεταφοράς (τουριστικά λεωφορεία, σχολικά, κ.α.), των μηχανοκίνητων και μη δικύκλων (μοτοσυκλέτες, παπιά, scooter, ποδήλατα) και των οχημάτων άμεσης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, αστυνομικά, κλπ). Για όλα τα υπόλοιπα οχήματα (Ε.Ι.Χ., ΤΑΞΙ, ημιφορτηγά ή φορτηγά), απαγορεύεται η κίνηση και η στάθμευση.

Για τους οδηγούς που παραβαίνουν τις διατάξεις του ΚΟΚ για τη χρήση της λεωφορειολωρίδας το πρόστιμο είναι 200 ευρώ. Μάλιστα, σε περίπτωση στάθμευσης σε λεωφορειολωρίδα, επιπλέον του προστίμου εισόδου, αφαιρούνται οι πινακίδες και απομακρύνεται το όχημα. Τέλος, τα έσοδα από τα πρόστιμα εισπράττονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι από τον Ο.Α.Σ.Α.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved