pexels Ποια είναι η νέα βενζίνη που θα φέρει επανάσταση στην Ελλάδα;

Αναμένεται να “σκοτώσει” τους κινητήρες των αυτοκινήτων στη χώρα και πρόκειται για μεγάλη αλλαγή.

Τα πάντα αλλάζουν στον κόσμο μας. Η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη. Η αυτοκίνηση αλλάζει και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Από αυτή την αλλαγή δε θα μπορούσε να απουσιάζει και η αντίστοιχη των καυσίμων. 

Το νέο καύσιμο που έρχεται να αλλάξει τα πάντα είναι το Ε20. Πρόκειται για ένα μίγμα καυσίμου που αποτελείται από 80% βενζίνη και 20% βιοαιθανόλης, και η χρήση του αναμένεται να συμβάλλει στη μείωση των επιβλαβών εκπομπών ρύπων και στην προώθηση της βιώσιμης ενέργειας.

Τι δεν γνωρίζεις για τη βενζίνη που βάζεις στο αυτοκίνητό σου

Το ζήτημα είναι πως στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που να μπορούν να καταναλώσουν το μείγμα βενζίνης E20, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων εργάζονται πυρετωδώς για να κάνουν τα μοντέλα τους συμβατά με αυτό το καύσιμο. Όσο δηλαδή εξελίσσεται η τεχνολογία των καυσίμων, άλλο τόσο εξελίσσεται και αυτή των αυτοκινήτων, οπότε αναμένεται να δούμε περισσότερα αυτοκίνητα που θα μπορούν να καταναλώσουν καύσιμο Ε20 τα επόμενα χρόνια.

 

 

Το πρόβλημα που εντοπίζεται κάνοντας καύση ενός τέτοιου μείγματος είναι στο σύστημα ψεκασμού και τις σωληνώσεις του, και η επιδιόρθωσή του μπορεί να καταστεί ανώφελη. Και αυτό γιατί από το E10 που μπορούν να καταναλώσουν πολλά καινούργια της ελληνικής αγοράς, μέχρι το Ε20 είναι μεγάλη απόσταση και απαιτεί μηχανικές αλλαγές.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved