Πώς να μειώσεις το στρες της καθημερινότητας;

Ίσως η γυμναστική είναι η καλύτερη λύση.

Τέλειωσε το καλοκαίρι και όλα ξεκίνησαν πάλι από την αρχή. Οικογενειακές υποχρεώσεις, δουλειά, meetings και όλα αυτά χωρίς διάλειμμα. Γυρνάς στο σπίτι σου αργά το βράδυ και αυτό που θέλεις να κάνεις είναι απλά ένα μπάνιο και να ξαπλώσεις, αλλά το στρες μένει εκεί. Για να σε βοηθήσουμε στη διαδικασία της χαλάρωσης, ετοιμάσαμε μία λίστα με πρακτικές που μάλλον θα σου φανούν χρήσιμες.

Video games

Εννοείται ότι το «παιχνίδι» θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις. Ξέχνα τα προβλήματα για λίγο, βάλε άνετα ρούχα και στήσου. Μέσα σε λίγα λεπτά θα τα έχεις ξεχάσει όλα και θα πας για ύπνο χαλαρός.

Φιλαράκι

Έχεις πρόβλημα με τη δικιά σου; Όλα πήγαν λάθος στη δουλειά; Πάρε τηλέφωνο τον κολλητό και πες του να βρεθείτε. Πηγαίνετε σε ένα cool μαγαζί για να τα πείτε και να ξαλαφρώσεις. Θα νιώσεις καλύτερα.

 

 

Άθληση

Μπορεί να είναι το απλό γυμναστήριο ή όποιο άθλημα μπορεί να κάνεις. Μπορείς να πας και για τρέξιμο ή περπάτημα, σίγουρα θα βοηθήσει στο να φύγει η ένταση από το να κάτσεις στο σπίτι και να τα σκέφτεσαι όλα ξανά και ξανά.

Βγες

Σε καμία περίπτωση δεν λέμε να πας και να πιεις αλκοόλ χωρίς μέτρο ή να στραφείς στην υπερφαγία. Αυτό που λέμε είναι να πας σε ένα ωραίο μαγαζί και να φας και να πιεις σε νορμάλ πλαίσια. Ένα καλό φαγητό πάντα «σε φτιάχνει».

 

5 μαγαζιά για να πας πλατεία σήμερα

Χειρονακτικές εργασίες

Ακόμη και το πλύσιμο των πιάτων είναι καλή ιδέα, καθώς θα ξεχαστείς. Επίσης, μπορείς να εξασκηθείς στη μαγειρική. Αν δεν σου αρέσει η κουζίνα, μπορείς να δεις τι μπορείς να μαστορέψεις στο σπίτι. Και γιατί όχι να μην ξεκινήσεις και ένα χόμπι, όπως τη ζωγραφική;

Βιβλία και σειρές

Φυσικά, φυσικά. Ξεκίνησε το διάβασμα και η χαλάρωση είναι εγγυημένη. Μπορεί να διαβάζεις βιβλία ψυχολογίας ή γενικά όποιο βιβλίο πιστεύεις ότι θα σου αρέσει. Μπορείς να ξεκινήσεις και καμία σειρά. Για παράδειγμα, δες τι θα δούμε εμείς τώρα, τον Σεπτέμβρη: Οι καλύτερες προτάσεις για το binge watching του Σεπτέμβρη

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved