associated press Οι 7 φίλοι που έχεις ανάγκη στη ζωή σου

Όσο η αντρική φιλία περνάει κρίση, είναι καλό να θυμόμαστε ποιους έχουμε ανάγκη δίπλα μας.

Αυτό βέβαια πάει και αντίστροφα, εκπαιδεύοντας τον εαυτό σου να είναι ο φίλος που έχουν ανάγκη οι φίλοι σου, αλλά σήμερα θα μιλήσουμε για τις δικές σου ανάγκες. Οι μελετες που δείχνουν ότι η αντρική φιλία βρίσκεται σε κρίση και ολοένα και περισσότεροι άντρες έχουν λιγότερους ή και καθόλου φίλους, πληθαίνουν. Οι μισοί Αμερικανοί άντρες δηλώνουν μη ευχαριστημένοι από τις φιλίες τους, ενώ το 20% δηλώνει ότι δεν λαμβάνει όση συναισθηματική στήριξη θα ήθελε από τους φίλους του. 

 Γιατί έχει γίνει τόσο δύσκολη υπόθεση η αντρική φιλία σήμερα;

Λύσεις έχουν προταθεί πολλές, θα βγουν κι άλλες στο άμεσο μέλλον, ορισμένες τις έχουμε αναφέρει κι εμείς καθώς παρακολουθούμε το ζήτημα. Τελευταία προσθήκη στη φαρέτρα για την ανασυγκρότηση της αντρικής φιλίας είναι μια λίστα στο TikTok που προσπαθεί να κωδικοποιήσει τις ανάγκες ενός σύγχρονου άντρα. Σύμφωνα με αυτή θεωρία-λίστα, δεν υπάρχει ο ένας και μοναδικός κολλητός πασπαρτού για κάθε ανάγκη, αλλά στη θέση του υπάρχουν 7 διαφορετικοί φίλοι, με κάθε έναν από αυτούς να αντιστοιχεί σε μια βασική μας ανάγκη. Ας δούμε τη λίστα και συνεχίζουμε

  1. Ο φίλος που έχεις από πολύ μικρός
  2. Ο φίλος που σε κάνει να γελάς ακόμα και στην πιο δύσκολη στιγμή
  3. Ο φίλος με τον οποίο δεν μιλάς πολύ συχνά, αλλά αυτό δεν αλλάζει τη σχέση σας
  4. Ο φίλος που του μιλάς και σε ακούει χωρίς ποτέ να σε κρίνει
  5. Ο φίλος που νιώθεις σαν αδερφό
  6. Ο φίλος τον οποίο δεν μπορείς να φανταστείς να μην υπάρχει στη ζωή σου
  7. Ο φίλος με τον οποίο συζητάς τα σχεσιακά σου

 

 

Με μια γρήγορη αναζήτηση θα βρεις πολλά τέτοια παραδείγματα στο TikTok με παρέες αντρών να μοιράζουν τους 7 ρόλους μεταξύ τους. Μπορεί ο συγκεκριμένος αριθμός και οι συγκεκριμένες κατηγορίες να μην έχουν πλήρη αντιστοίχιση στις δικές μας παρέες, αλλά σε γενικές γραμμές μπορούμε να «δούμε» κάποιους από τους φίλους μας στην παραπάνω λίστα. 

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αυτή η λίστα δεν έχει κανένα νόημα και αποτελεί κίνδυνο για τις φιλίες μας, επειδή μπορεί να κατηγοριοποιήσει τους φίλους μας και να τους περιορίσει σε μία μόνο ιδιότητα, δηλαδή να συζητάμε τα σχεσιακά μας μόνο με έναν για παράδειγμα. Αυτό ο κίνδυνος είναι μεν ορατός, αλλά αυτή η λίστα δεν αποτελεί βοήθημα για όσους έχουν ήδη αρκετούς κοντινούς φίλους στη ζωή τους, είναι για αυτούς που θέλουν να κάνουν περισσότερους φίλους και να αναθερμάνουν τη σχέση τους με όσους φίλους έχουν ψιλοχαθεί. 

Πώς θα γίνεις ο κολλητός που θα ήθελες να έχεις 

Σε αυτή την περίπτωση, η λίστα αυτή μοιάζει με λίστα super market και μπορείς να ξεκινήσεις να συμπληρώνεις ονόματα και υποψηφίους για τις θέσεις. Δεν χρειάζεται ντε και καλά να βρεις μια χρυσή επτάδα, ούτε να πετάξεις κάποιον έξω αν υπάρχουν 2 φίλοι για μία θέση. Είτε τελικά φτιάξεις μια λίστα με 5 ονόματα, είτε με 15, έχεις έναν μπούσουλα για να αρχίσεις να επικοινωνείς περισσότερο με τους φίλους σου. 

 

 

Η ιδιότητα του καθενός είναι αφορμή για να τον προσεγγίσεις και πάλι, να μιλήσεις, να βγείτε, να κάνετε παρέα και να γίνει ο φίλος που έχεις ανάγκη.Ταυτόχρονα μπορείς να ξεκινήσεις και το δικό σου προφίλ σαν φίλος. Σίγουρα ανήκεις κι εσύ σε τουλάχιστον μία από τις 7 κατηγορίες φίλων και είναι ευκαιρία να το θυμηθείς και να ξεσκονίσεις τα skills σου. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved