Πώς να έχεις φυσιολογικές σχέσεις

Θέλει προσπάθεια και απ'τις δύο πλευρές. 

To να έχεις μία σχέση δεν πρέπει να είναι το ζητούμενο. Στόχος είναι να έχεις μία υγιής σχέση, τότε μόνο θα μπορέσεις να είσαι καλά. Επιλέγουμε τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας για να κάνουμε τη ζωή μας ωραιότερη και όχι πιο μίζερη. Δεν είμαστε με ανθρώπους απλά για να καλύψουμε την μοναξιά μας, τους διαλέγουμε με βάση τα προσωπικά μας κριτήρια. Παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές για να μία νορμάλ σχέση και δεν σημαίνει απαραίτητα μόνο ερωτική.

1. Μην προσπαθείς να κάνεις τους άλλους να σκέφτονται όπως εσύ. Η αγάπη και ο σεβασμός σε μια σχέση είναι βασικά. Δεν μπορείς να περιμένεις από την σύντροφό σου να σκέφτεται και να λειτουργεί όπως εσύ. Ψάξε να βρεις την χρυσή τομή, για να μπορείτε να επικοινωνείτε.

2. Δεν παίζεις αγώνας. Εάν ο στόχος σου είναι να «κερδίζεις» σε κάθε λογομαχία, υπάρχει πρόβλημα. Μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά δεν χρειάζεται να κάνεις τη σύντροφό σου ή ακόμη και έναν φίλο σου να αισθάνεται άσχημα. Να θυμάσαι το ζήτημα είναι να βρείτε λύσεις.

3. Μην αποφεύγεις τις συγκρούσεις και μην κρύβεις τα προβλήματα κάτω από το χάλι. Η ειλικρίνεια και η αυθεντική επικοινωνία είναι βασικοί παράγοντες για μια υγιής σχέση. Μάλιστα, πολλές φορές, το άλλο άτομο μπορεί να αγνοεί εντελώς τι σε ενοχλεί ως εκ τούτου μια ξεκάθαρη επικοινωνία θα βοηθήσει τη σχέση σας.

4. Δείξε τα συναισθήματά σου. Μην καταπιέζεσαι και μην εκφράζεις παρορμητικά τα συναισθήματά σου. Πρέπει και εσύ να κατανοήσεις τι είναι αυτό που αισθάνεσαι, χωρίς να το επιβάλλεις στους άλλους. Να μιλάς στου δικούς σου ανθρώπους για αυτά που αισθάνεσαι.

5. Μην περιμένεις από τους άλλους να αλλάξουν. Θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα,πόσο εύκολο είναι να αλλάξεις εσύ; Πόσο εύκολο είναι επιβληθείς στον εαυτό σου για να αλλάξεις κάτι που σε ενοχλεί; Άρα πώς μπορείς να το απαιτείς από τον άλλον; Δες τα θετικά και τα αρνητικά του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου και αποδέξου τον. Αν δεν μπορείς μάλλον δεν είναι ένας άνθρωπος για τη ζωή σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved