Γιατί πρέπει να φτιάξεις φιλίες στη δουλειά και πώς θα το καταφέρεις σωστά;

Δεν αρκούν μόνο οι κολλητοί σου. Πρέπει να δημιουργήσεις δεσμούς και με τους συναδέλφους.

Για μερικούς ανθρώπους, μια δουλειά είναι απλώς μια δουλειά. Δεν τους ενδιαφέρουν οι φιλίες από τον χώρο εργασίας. Αυτά τα άτομα ενδιαφέρονται αποκλειστικά να εμφανιστούν στο γραφείο, να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους και να φύγουν όσο πιο γρήγορα μπορούν. Αυτή η επιθυμία είναι κατανοητή αλλά το να είσαι απασχολημένος και παραγωγικός δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις φίλους στη δουλειά.

Το να είσαι απομακρυσμένος από τους συναδέλφους σου μπορεί να βλάψει την ευημερία σου, ακόμη και την καριέρα σου. Δεν χρειάζεται να πηγαίνεις για after work ποτό ή να τους βλέπεις κάθε Σαββατοκύριακο. Αλλά ένας φίλος στη δουλειά μπορεί απλά να είναι ο οποιοσδήποτε με τον οποίο απολαμβάνεις να αλληλεπιδράτε στο γραφείο.

 

 

Θα βελτιωθεί το ηθικό σου, θα είσαι πιο παραγωγικός, θα σε βοηθήσουν να βελτιωθείς, να επικοινωνήσεις πιο αποτελεσματικά, να έχεις μια πιο ευχάριστη εργασιακή εμπειρία και οι φίλοι της δουλειάς ενδεχομένως να γίνουν φίλοι ζωής. Αλλά πώς θα καταφέρεις να δημιουργήσεις φιλίες μέσα στο γραφείο; Πώς θα καταφέρεις να σπάσεις τον πάγο;

Πώς θα γίνεις ο κολλητός που θα ήθελες να έχεις

Φέρε σνακ και κέρασέ τους. Πήγαινε μία βόλτα μαζί τους, κάνε κομπλιμέντα, πέρνα τα διαλείμματα μαζί τους, δείξε θετικότητα και χρησιμοποίησε το μικρό τους όνομα ώστε να δημιουργήσεις ένα θετικό κλίμα. Προσπάθησε να αποφεύγεις τις κόντρες που δημιουργούν από πολιτικές ή αθλητικές συζητήσεις. Μη γίνεσαι αδιάκριτος παρά μόνο όταν σου ανοιχτεί ο άλλος.

 

 

Το να καταφέρεις να δημιουργήσεις δεσμούς μέσα στο γραφείο μόνο καλό θα σου κάνει. Κάθε γνωριμία είναι σαν ένα διαβατήριο για την επόμενη δουλειά σου. Είναι μια γνωριμία που θα χρησιμοποιήσεις το μέλλον ενώ μπορεί να σου φερθεί καλύτερα από τον... κολλητό. Εξάλλου υπάρχει η ρήση που λέει να περιμένεις περισσότερα από τον ξένο παρά από τον συγγενή και τον φίλο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved