Eurokinissi Το καταστροφικό λάθος του 1 δευτερολέπτου που κάνουν όλοι οι οδηγοί

Μπορεί να αποβεί μοιραίο και πρέπει να το αποφύγεις.

Είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας και της καθημερινότητάς μας. Ωστόσο υπάρχει και η στιγμή που καλό είναι να το αφήσουμε στην άκρη. Για το δικό μας καλό όπως και των συνανθρώπων μας. Ο λόγος για το κινητό τηλέφωνο που η πλειοψηφία των οδηγών δεν το αφήνει από το χέρι της. Αρκετοί οδηγοί είναι εκείνοι που όντας σταματημένοι σ’ ένα φανάρι, πιάνουν το κινητό στα χέρια τους και μπαίνουν σε πλατφόρμες, social media και παρακολουθούν βίντεο ή ανταλλάσσουν μηνύματα.

 

 

Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα η όλο και μεγαλύτερη κίνηση ενώ αρκετές φορές χάνουν την προσοχή τους από το δρόμο και σημειώνονται σοβαρά τροχαία ατυχήματα. Πάνω από 100 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους το 2023 από τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Έχει αποδειχτεί ότι η πρακτική να ασχολείσαι με το κινητό σου τηλέφωνο όταν οδηγάς, αυξάνει τον χρόνο αντίδρασής σου κατά περίπου 1 δευτερόλεπτο και συγκεκριμένα κατά 0.7 κλάσματα δευτερολέπτου.

Οκτώ Ελληνάρες οδηγοί που πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν

Σε περίπτωση που κινείσαι με 60 χιλιόμετρα την ώρα σε αυτά τα 0.7 δευτερολέπτα το όχημα θα διανύσει μία απόσταση ίση των 12 μέτρων. Αν το σκεφτείς σε αυτά τα 12 μέτρα που διανύει το όχημα μπορεί να χτυπήσει έναν πεζό ή να παραβιαστεί ένα κόκκινο φανάρι. Τέλος σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Ipsos, το 11% των Ευρωπαίων οδηγών έχει εμπλακεί ή βρέθηκε κοντά στο να εμπλακεί σε ατύχημα τη στιγμή που χρησιμοποίησε το smartphone κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Επίσης το 80% των οδηγών παραδέχονται ότι ασχολούνται με το κινητό τους όταν πιάνουν το τιμόνι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved