Πώς θα αποκτήσεις τη σωστή στάση οδήγησης

Οι μικρές αλλαγές κάνουν τη διαφορά.

 

Κάποτε τα καθίσματα στο αυτοκίνητο έμεναν «κολλημένα» σε μία θέση -όπως θα θυμούνται και οι παλαιότεροι. Εντάξει, μπορούσαν να γίνουν κάποιες ρυθμίσεις, αλλά πολύ βασικές: προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Ευτυχώς, έχουμε διανύσει πολύ δρόμο από εκείνες τις ημέρες, φτάνοντας σήμερα στο σημείο όπου -ανάλογα με το μοντέλο- σχεδόν κάθε μέρος του καθίσματος του οδηγού μπορεί να ρυθμιστεί και να προσαρμοστεί με ακρίβεια.

Τελικά η οδήγηση μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σου

Ωστόσο, επειδή μπορείς να το κάνεις δεν σημαίνει απαραίτητα και ότι πρέπει. Αυτό που εννοούμε είναι ότι πρέπει να το κάνεις με τον σωστό τρόπο, δεν αρκεί απλά η αλλαγή. Και αυτό γιατί η χρόνια λάθος στάση στην οδήγηση μπορεί μακροπρόθεσμα να είναι επιβλαβής για το σώμα, μεταξύ άλλων προβλημάτων μπορεί να προκαλέσει χρόνιο πόνο στην πλάτη.
Σε ένα βίντεο για το Jalopnik, ο Kyle Hyatt παρουσιάζει μερικές από τις βέλτιστες πρακτικές σχετικά με τη στάση του καθίσματος του οδηγού, επισημαίνοντας ότι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να κάθεσαι στο όχημά σου ξεπερνούν τα οφέλη μιας καλής οδήγησης. Συγκεκριμένα, ο τρόπος που κάθεσαι στο αυτοκίνητο αποτελεί παράγοντα για το αν θα υπάρξει τραυματισμός κατά τη σύγκρουση.

Οι πιο παράξενοι οδηγικοί νόμοι στον κόσμο

Στο βίντεο από το Mighty Car Mods, στο οποίο ο οδηγός είναι ο Josh Buchan δίνει διάφορες συμβουλές για τη θέση του καθίσματος. Στο βίντεο, ο Buchan συνιστά να χαμηλώσεις το κάθισμα όσο το δυνατόν περισσότερο. Όσον αφορά τις θέσεις των χεριών στο τιμόνι συνιστά - στα 3 και 9, αντίστοιχα - όπου τα χέρια σου πρέπει να είναι στο ίδιο ύψος με τους ώμους σου.

Δες το βίντεο:

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved