Unsplash Συμβουλές για να γίνεις πιο παραγωγικός στην καθημερινότητά σου

Ήξερες ότι το να φας παντζάρια για πρωινό θα σε οδηγήσει στην επιτυχία; Ε τώρα το έμαθες.

Το να είσαι παραγωγικός στη δουλειά σου είναι εξαιρετικά σημαντικό. Θα σου προσφέρει υψηλότερο μισθό και θα βελτιώσει τη ζωή σου. Ωστόσο αυτός είναι μόνο ένας πυλώνας της επιτυχημένης ζωής. Διότι η ζωή δε σταματάει στις ώρες της δουλειάς αλλά συνεχίζεται. Και πολλές φορές συνοδεύεται από μεγαλύτερες ευθύνες σε σύγκριση με το τυπικό 8ώρο στο γραφείο. Από το πρωινό που θα φας μέχρι το να καθαρίσεις το μπάνιο, η ζωή είναι γεμάτη υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώσεις. Το να είσαι παραγωγικός θα τονώσει την ενέργεια και την ευτυχία σου ενώ σε κρατάει σε εγρήγορση και σου δίνει κίνητρο για να συνεχίσεις την ημέρα σου.

Επίσης είναι ο πιο σημαντικός τρόπος για να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου. Παρακάτω θα διαβάσεις όλους εκείνους τους τρόπους που θα ενισχύσουν την παραγωγικότητά σου.

Φάε παντζάρια για πρωινό

 

 

Το παντζάρι θεωρείται ένας φυσικός ενισχυτής απόδοσης επειδή τα νιτρικά άλατα ρέουν σε μια βιοχημική οδό που τα μετατρέπει σε μονοξείδιο του αζώτου. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η μετατροπή έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους οξυγόνου σε ασκήσεις χαμηλής έντασης και την παράταση του χρόνου αναφορικά με την εξάντληση σε ασκήσεις υψηλής έντασης. Είναι επίσης καλή πηγή σιδήρου και άλλων αντιοξειδωτικών και πιο πρόσφατοι ισχυρισμοί υποδηλώνουν ότι το παντζάρι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην πρόληψη της άνοιας.

Αύξησε την ψυχική σου ηρεμία και να είσαι ευγνώμων

 

 

Μελέτες σχετικά με την ενσυνειδητότητα δείχνουν ότι έχει ως αποτέλεσμα πνευματική διαύγεια, αυξημένη εστίαση και μεγαλύτερη ικανότητα αντιμετώπισης του άγχους. Σύμφωνα με τον Ed Diener, κορυφαίο ερευνητή στο θέμα της ευτυχίας, οι αξίες ενός ατόμου αποτελούν ακριβή πρόβλεψη της ευτυχίας. Οι άνθρωποι που εκτιμούν τη συμπόνια, τη συνεργασία και τον στόχο να βελτιώσουν το περιβάλλον είναι πολύ πιο ευτυχισμένοι από τους ανθρώπους που εκτιμούν την εμφάνιση, τα χρήματα και τη δημοτικότητα.

Οραματίσου την επιτυχία

Η οπτικοποίηση, η κατάσταση όπου προβλέπεις διανοητικά ένα θετικό αποτέλεσμα σε μια επακόλουθη σωματική δραστηριότητα, χρησιμοποιείται σε όλους τους τομείς της ζωής. Ο Γουέιν Ρούνεϊ συνήθιζε να ρωτά ποιες κάλτσες θα χρησιμοποιούσε η Γιουνάιτεντ την επόμενη μέρα, ώστε να μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του να σκοράρει με αυτές εκείνο το βράδυ. «Πολλοί άνθρωποι με υψηλές επιδόσεις ασχολούνται με νοερές εικόνες», λέει ο Ian Robertson, καθηγητής ψυχολογίας στο Trinity College του Δουβλίνου.

Γιατί πρέπει να βάλεις στη ζωή σου την τεχνική Πομοντόρο;

Βελτίωσε τη φυσική σου απόδοση

Η ιδιοδεκτικότητα περιγράφεται ως «η ικανότητα να αισθανόμαστε ερεθίσματα που προκύπτουν μέσα στο σώμα σχετικά με τη θέση, την κίνηση και την ισορροπία». Γι' αυτό, ακόμα κι αν έχουμε δεμένα μάτια, γνωρίζουμε ότι τα χέρια μας κρέμονται στο πλάι ή πάνω από το κεφάλι μας. Στην ουσία μας δίνει μια αίσθηση του εαυτού μας. Οπότε είναι σημαντικό να δουλέψουμε πάνω στη φυσική μας κατάσταση γιατί θα αποτελέσει ένα ακόμη συν στο να ελέγχουμε τον εαυτό μας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved