Τα 4 μεγαλύτερα λάθη που κάνεις όταν ρίχνεις γροθιές στο μποξ

Αν είναι να κάνεις δουλειά, κοίταξε να την κάνεις σωστά.

 Οι προπονήσεις εκτός από συχνότητα απαιτούν και σωστή εκτέλεση των κινήσεων. Αλλιώς δεν πας πουθενά. Ρώτα όποιον επαγγελματία αθλητή μποξ γνωρίζεις. Όταν μαθαίνεις κάτι λάθος θα το εκτελείς και λάθος. Και αυτά είναι από τα πιο συχνά που κάνουν οι νέοι μποξέρ.

 

«Οπλίζεις» το χέρι

Ο ώμος προδίδει. Όταν οπλίζεις το χέρι σου, ένας πεπειραμένος αντίπαλος ξέρει καλά ότι ετοιμάζεσαι να εκτοξεύσεις τη γροθιά σου. Στην χειρότερη, θα σε αποφύγει αλλάζοντας θέση, στη χειρότερη την έχεις φάει πρώτος και δεν την έχεις δει ποτέ. Άφηνε το χέρι να φεύγει άδειο και να σφίγγεις γροθιά την τελευταία στιγμή.

Διάβασε επίσης: 15 ταινίες για ορκισμένους φανς του μποξ.

Μην κατεβάζεις το χέρι που δεν ρίχνει

Γενικά μην κατεβάζεις τα χέρια σου για οποιοδήποτε λόγο. Όμως ο βασικός κανόνας που ακολουθεί κάθε επαγγελματίας μποξέρ, είναι πως όταν το ένα χέρι βαράει, το άλλο στέκεται δίπλα στο κεφάλι για να το προστατέψει. Είναι σκόρδο-κρεμμύδι και οφείλεις να το μάθεις και να το κάνεις κτήμα σου. Θα φας αρκετές μέχρι να το συνηθίσεις, αλλά θα σου γίνει μάθημα. Μόνιμο.

 

 

Δεν τεντώνεις το χέρι για jab

Το χέρι πρέπει να τεντώσει: για να διατηρήσεις την απόσταση, για να φτάσεις τον αντίπαλο, για να σου δώσει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο για την δεύτερη κίνηση – π.χ. ένα uppercut. Οπότε ζύγισε την απόσταση και μάθε να τεντώνεις το χέρι σου.

Δεν χρησιμοποιείς τους γοφούς σου

Ναι, πρέπει να «σπάσεις» την μέση για να κάνεις ικανοποιητική ζημιά με τις γροθιές σου. Το 1-2 στις γροθιές δεν είναι εύκολο. Θέλει μοίρασμα του βάρους με τα πόδια και την ανάλογη κλίση που ξεκινάει από τη λεκάνη. Αν δεν χρησιμοποιείς τους γοφούς σου για να εκμεταλλευτείς τα κιλά σου, οι γροθιές σου δεν θα έχουν δύναμη. Η επιφάνεια ενός γαντιού ξεγελάει, αλλά αν χρειαστεί να υπερασπιστείς τον εαυτό σου στο δρόμο, χρειάζεται να μάθεις να δουλεύεις σωστά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved