pexels Πώς θα γίνεις ο μπάτλερ του εαυτού σου

Δώσε προτεραιότητα στην πειθαρχία και κάνε πράγματα που θα σ’ ευχαριστεί ο μελλοντικός εαυτός σου.

Η πειθαρχία είναι απαραίτητη για κάθε επιτυχία στη ζωή. Δημιουργεί εκείνο το σταθερό, καλά οργανωμένο έδαφος που επιτρέπει σε κάθε άτομο να θέτει και να επιτυγχάνει τους στόχους του. Αποτρέπει εκείνες τις παγίδες που τορπιλίζουν την εξέλιξη. Δημιουργεί σταθερές συνήθειες που προωθούν την πρόοδο και ενισχύει την αυτοπεποίθηση που επηρεάζει τους άλλους.

Σύμφωνα με τον αναλυτή συμπεριφοράς Chase Hughes, όταν ένα άτομο είναι πραγματικά πειθαρχημένο στην ιδιωτική του ζωή, προβάλλει εμπιστοσύνη και ικανότητα. Το να είσαι πειθαρχημένος είναι κάτι που το αποπνέεις και που οι άλλοι ενστικτωδώς το αντιλαμβάνονται. Οι άνθρωποι εμπιστεύονται μέσω της διαίσθησης και ακολουθούν άτομα που ενσαρκώνουν την πειθαρχεία και κάνουν αντανακλαστικά ένα βήμα μακριά από εκείνους που δεν έχουν πειθαρχεία στη ζωή τους.

 

 

Ο Chase ορίζει την πειθαρχία «ως την ικανότητα να δίνεις προτεραιότητα στις ανάγκες του μελλοντικού εαυτού σου πάνω από τις δικές σου». Αν είσαι φοιτητής και ξενυχτάς πίνωντας ακόμα κι αν έχεις εξετάσεις την επόμενη μέρα, αυτό είναι μια αποτυχία στο μέτωπο της πειθαρχίας. Όπως παρατηρεί ο Chase, θα ξυπνήσεις το επόμενο πρωί σκεπτόμενος: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το έκανα αυτό και θα είσαι εκνευρισμένος με τον εαυτό σου στο παρελθόν επειδή δεν ανησυχούσες για το μελλοντικό σου εαυτό».

Αν, από την άλλη πλευρά, περάσεις τη νύχτα μελετώντας και κοιμηθείς νωρίς ώστε να είσαι ξεκούραστος για τις εξετάσεις την επόμενη μέρα, τότε φροντίζεις το μελλοντικό σου εαυτό και ανεβάζεις επίπεδο στην πειθαρχία σου. Ως ενθάρρυνση για να δώσεις προτεραιότητα στους μακροπρόθεσμους στόχους σου έναντι των βραχυπρόθεσμων επιθυμιών σου, ο Chase συμβουλεύει να θεωρείς τον εαυτό σου ως τον προσωπικό σου μπάτλερ. Ενώ λίγοι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν οικονομικά έναν υπάλληλο πλήρους απασχόλησης, ο σημερινός εαυτός σου μπορεί να λειτουργήσει ως μπάτλερ για τον μελλοντικό σου εαυτό.

 

 

Όταν, το βράδυ, κάνεις πράγματα όπως το να φτιάξεις τα ρούχα, το φαγητό και τα πράγματά σου για την επόμενη μέρα, τότε χρησιμεύεις ως μπάτλερ για το μελλοντικό σου εαυτό, ο οποίος το επόμενο πρωί, θα εκτιμήσει πραγματικά το γεγονός ότι ο παρελθοντικός εαυτό του έστησε τον παρόντα εαυτό για την επιτυχία.

Όταν αναπτύσσεις μια σχέση μεταξύ του παρόντος εαυτού σου και του μελλοντικού σου εαυτού, όπου ο πρώτος εξυπηρετεί τον δεύτερο, φτάνεις σε ένα σημείο όπου αναπτύσσεις έναν πιο ολιστικό χαρακτήρα.

Δίνοντας προτεραιότητα στις ανάγκες του μελλοντικού εαυτού σου με το να γίνεις μπάτλερ του εαυτού σου, χτίζεις την πειθαρχία που σου επιτρέπει να ενεργείς και να προχωράς με τον τρόπο που επιθυμείς. Χτίζεις την πειθαρχία που σου δίνει μεγαλύτερη ελευθερία, η οποία, στο τέλος της ημέρας, είναι η απόλυτη πολυτέλεια!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved