pexels Γιατί πρέπει να βάλεις στη ζωή σου την τεχνική Πομοντόρο;

Μία μέθοδος που θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου με έμπνευση από την αγαπημένη σάλτσα για μακαρόνια 

Ζούμε στην έξαρση της επικοινωνίας και στη δίνη της τεχνητής νοημοσύνης. Μαζί τους έρχεται και μία σειρά εργαλείων για την εξωτερική ανάθεση της καθημερινής μας παραγωγικότητας. Αν θέλεις να βρεις μια δουλειά, υπάρχει ένα πρόσθετο εργαλείο που ονομάζεται «Ambition» και θα σαρώσει ολόκληρο το διαδίκτυο για σένα. Αν πρέπει να εκτελέσεις ένα μαθηματικό πρόβλημα, ένα εργαλείο που ονομάζεται «Wolfram Alpha» θα το λύσει χωρίς πρόβλημα. Με μόλις 20 ευρώ το μήνα, η μηνιαία συνδρομή για το ChatGPT-4, μπορείς να έχεις έναν προσωπικό βοηθό στα χέρια σου. Η τεχνολογία έχει ήδη αλλάξει οριστικά τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται οι άνθρωποι, και ακόμη βρισκόμαστε στην επιφάνεια.

 

 

Ωστόσο καθώς αρχίζουμε να αναδιπλώνουμε την τεχνητή νοημοσύνη στη ζωή μας, είναι σημαντικό να γιορτάσουμε και να διατηρήσουμε τα εργαλεία παραγωγικότητας ή τα life hacks που έχουν βρει οι άνθρωποι τα προηγούμενα χρόνια. Όπως για παράδειγμα την τεχνική Πομοντόρο.

 

 

Μία κλασσική τεχνική που αναπτύχθηκε από τον Francesco Cirillo τη δεκαετία του 1980, με τη βοήθεια ενός χρονοδιακόπτη σε σχήμα ντομάτας. Η διαδικασία είναι απλή:

Βασικά πράγματα που ένας άντρας οφείλει να ξέρει στο σπίτι του

 

  • Επιλέγεις μια εργασία στην οποία θέλεις να εργαστείς
  • Ρυθμίζεις το χρονόμετρο για 25 λεπτά
  • Εργάζεσαι μέχρι να σταματήσει το χρονόμετρο
  • Κάνεις ένα μικρό διάλειμμα περίπου 5 λεπτά.
  • Σε κάθε 4 γύρους, κάνεις ένα μεγαλύτερο διάλλειμα.

Η συγκεκριμένη μέθοδος ενθαρρύνει τα άτομα να εργαστούν με τον χρόνο που έχουν, αντί να τον πολεμήσουν. Όπως αποδεικνύεται, μπορείς να κάνεις πολλά σε διαστήματα 25 λεπτών. Υπάρχει πιθανότητα να έχεις εφαρμόσει ήδη κάποια μορφή της τεχνικής Pomodoro στη ζωή σου χωρίς να το γνωρίζεις. Όπως για παράδειγμα όταν πλένεις ρούχα και προσπαθείς να ευθυγραμμίσεις τα email σου με τους κύκλους πλύσης και στεγνώματος.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved