pexels Τι χρειάζεται ένας άντρας εκτός από γυμναστική και διατροφή για να κατακτήσει όσα θέλει;

Η γυμναστική είναι πολύ καλό πράγμα, τι γίνεται όμως όταν κάποιοι τη χρησιμοποιούν άθελα ή ηθελημένα για να κρύψουν μια βαθύτερη κρίση σε ό,τι αφορά τον ρόλο του σύγχρονου άντρα;

Οι νεότεροι τον έχουν δει μόνο σε ταινίες και σειρές, οι παλαιότεροι ίσως τον θυμούνται αμυδρά, το θέμα όμως είναι ότι ο άντρας-κουβαλητής που γύριζε στο σπίτι με λεφτά και ψώνια για να ταΐσει τη φαμίλια του (sic) δεν υπάρχει πια στον δυτικό κόσμο. Είναι αυτό ένα σημάδι παρακμής της Δύσης όπως διατείνονται κάποιοι; Ανάλογα από ποια σκοπιά επιλέγει να διαβάσει κανείς τα συμπεράσματα, ειδικά όταν κοιτάζει επιλεκτικά τα αίτια μιας οποιασδήποτε κατάστασης. 

Η αντρική φιλία γεννιέται εκεί που δεν το περιμένεις 

To ότι η φροντίδα του σώματος, τόσο μέσω της γυμναστικής, όσο και μέσα από την άσκηση, είναι ένα κορυφαίο ζήτημα για τους σύγχρονους άντρες, ειδικά με την καθιστική ζωή, τη δουλειά γραφείου και την πληθώρα έτοιμου και κακού φαγητού. Πριν μιλήσουμε για οποιαδήποτε κρίση, είναι σίγουρο το ότι πρέπει να κοιτάξουμε την κρίση στη διατροφή μας και κατ’ επέκταση στη φυσικά μας κατάσταση. 

Δεν είναι τυχαίο ότι η φυσική κατάσταση μπαίνει στο επίκεντρο της σύγχρονης αρρενωπότητας. Οι ρίζες αυτής της σχέσης είναι τόσο παλιές όσο και η ανθρωπότητα όπου η φυσική κατάσταση ήταν αυτή που έκανε κυνηγούς τους τροφοσυλλέκτες. Η υποβάθμιση της φυσικής κατάστασης των αντρών θεωρητικά ευθύνεται για την κρίση στην οποία βρίσκεται εικόνα του άντρα, αλλά και της οικογένειας ως συνέχεια αυτού. 

 

 

Αν πάμε λίγο χρόνια πίσω και δούμε τη φυσική κατάσταση των αντρών σε περασμένες γενιές, θα δούμε ότι αυτό είναι η μισή αλήθεια. Την εποχή των αντρών-κουβαλητών που φρόντιζαν την οικογένειά τους, η φυσική κατάσταση αφορούσε λιγότερους άντρες από όσους απασχολεί σήμερα. Η εργασία γραφείου μετράει αρκετές δεκαετίες και αν δούμε τα σώματα που είχαν οι ζεν πρεμιέ και οι ηθοποιοί των ασπρόμαυρων ταινιών, σίγουρα δεν θα μπορούμε να πούμε για μια ζηλευτή εικόνα. Μπορεί τα ρούχα και το grooming να είναι ζηλευτά, αλλά το σώμα; Μάλλον χλωμό. 

Γιατί έχει γίνει τόσο δύσκολο το να βγεις με τους φίλους σου;

Οι περασμένες γενιές που κατηγορούν τις σύγχρονες για μαλθακότητα, έστρωσαν οι ίδιες το έδαφος για την κακή διατροφή του σήμερα και τώρα προσπαθούμε να αντιστρέψουμε αυτή τη διαδικασία. Η ανάγκη για καλύτερη διατροφή και άσκηση είναι ενστικτώδης και αφορά την επιβίωσή μας όταν βλέπουμε τους μεγαλύτερούς μας να υποφέρουν από καρδιαγγειακές παθήσεις και στρες από τον τρόπο ζωής που μας κληρονόμησαν. Άρα που κολλάει η φυσική κατάσταση με την αρρενωπότητα;

 

 

Εδώ κρύβεται μια σκόπιμη διαστρέβλωση γιατί ο άντρας-κουβαλητής δεν πέθανε λόγω φυσικής κατάστασης, αλλά γιατί δεν βγάζει αρκετά λεφτά. Η υπογεννητικότητα στον δυτικό κόσμο και η κρίση στη δημιουργία μιας οικογένειας έχει σαφέστατα οικονομικά και μόνο αίτια, όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Η βελτίωση της φυσικής κατάστασης μέσα από την άσκηση και τη διατροφή είναι ένα δώρο στον εαυτό μας, αλλά και στα παιδιά μας μέσα από τα γονίδια που θα τους μεταφέρουμε, αλλά και με το ότι θα είμαστε για περισσότερα χρόνια δίπλα τους χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας. Για να κάνουμε όμως αυτά τα παιδιά χρειάζεται μια ριζική αλλαγή στο μοντέλο με το οποίο οι νέοι άντρες εργάζονται και αμείβονται . Η μοναδική αλλαγή προς την παράδοση που χρειάζεται είναι να γυρίσουμε πίσω στην εποχή που ένας μέσος μισθός αρκούσε για να ζήσει μια τετραμελής οικογένεια και το six pack δεν βοηθάει σε αυτό, αλλά είναι nice to have.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved