Pexels Ο μόνος τρόπος για να εξαφανίσεις τα σημάδια των επίπλων από το χαλί σου

Ένα μόνιμο πρόβλημα που πρέπει να μάθουμε να διορθώνουμε.

Το χαλί αποτελεί το must have κομμάτι της διακόσμησης. Μικρό ή μεγάλο δίνει στιλ στο σπίτι όλο το χρόνο. Ένας χώρος ποτέ δεν είναι «γυμνός» με ένα χαλί. Το χαλί εξισορροπεί την αισθητική. Είναι μια κομψή, φινετσάτη πινελιά που δημιουργεί οικειότητα και κάνει το περιβάλλον πιο φιλόξενο.

Για να εξαφανίσουμε τα σημάδια από έπιπλα στο χαλί χρησιμοποιούμε ένα απλό ατμοσίδερο. Γεμίζουμε το ατμοσίδερο με αφαλατωμένο νερό, το αφήνουμε να φτάσει σε καλή θερμοκρασία και μετά τοποθετούμε το σίδερο πάνω από το σημάδι που έχουμε στόχο (χωρίς να ακουμπάει στο χαλί) και πιέζουμε το κουμπί, για να απελευθερωθεί ο ατμός. Όταν μαλακώσει λίγο το χαλί στο σημείο που έχει πατηθεί το τρίβουμε ελαφρά με μια βούρτσα και ρίχνουμε κι άλλο ατμό. Επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί, μέχρι το πέλος του χαλιού να επανέρθει στη κανονική του θέση.

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να φορτίζεις το κινητό σου σε δημόσια κτίρια;

 
 

Ένα δεύτερο κόλπο για να εξαφανίσουμε τα σημάδια στο χαλί είναι να τοποθετήσουμε ένα παγάκι πάνω στο σημάδι του χαλιού, να το αφήσουμε να λιώσει και στη συνέχεια να τρίψουμε ελαφρά το σημείο με μια χαρτοπετσέτα. Το χαλί μας θα επανέλθει σε καλή κατάσταση και έτσι θα μπορέσουμε να επανατοποθετήσουμε τα έπιπλα σαλονιού στη θέση τους.

 

 
 

Πολλές φορές τα πόδια των επίπλων αφήνουν σημάδια στις μοκέτες. Όταν όμως έρθει η ώρα να αλλάξεις θέση σε ένα έπιπλο, τα σημάδια μένουν και είναι αρκετά εμφανή. Η λύση για να απαλλάξεις τη μοκέτα από τα ενοχλητικά βαθουλώματα είναι εύκολη: Χρησιμοποίησε τον ατμό από ένα κοινό ατμοσίδερο κρατώντας το για λίγα λεπτά επάνω από το σημάδι (χωρίς να ακουμπάει το σίδερο στη μοκέτα). Ο ατμός θα κάνει το πέλος να ανασηκωθεί και αμέσως μετά με ένα μικρό βούρτσισμα το σημάδι θα εξαφανιστεί.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved