pexels Γιατί δεν πρέπει ποτέ να φορτίζεις το κινητό σου σε δημόσια κτίρια;

Μία νέα θεωρία θέλει το τηλέφωνο σου εκτεθειμένο σε χάκερς.

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται υπάρχει μία θεωρία που λέει πως μπορεί κάποιος να σας χακάρει τη μπαταρία από το κινητό σας και να ρουφήξει την ενέργεια του αν το φορτίζεις από δημόσια πρίζα. Με λίγα λόγια η έρευνα αυτή λέει πως μπορεί να κινδυνεύει το τηλέφωνο σας αν το φορτίζετε για παράδειγμα στο αεροδρόμιο. Γιατί; Οι ειδικοί εξηγούν πως μπορεί κάποιος αν ξέρει να μπει στα συστήματα του δημοσίου κτιρίου και να κλέψει την ενέργεια από το κινητό σας. Γιατί όμως να κάνει κάτι τέτοιο;

Κάποιος μπορεί να εκμεταλλευτεί το δίκτυο ενός δημοσίου κτιρίου και να σας ρουφήξει την μπαταρία.

 

 
 

Όντως το ChatGPT μπορεί να οδηγήσει σε 4ημερη εργασία;

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι μπορεί το τηλέφωνο σας να φόρτιζε όλη τη νύχτα και να είναι με 100 τοις εκατό μπαταρία όταν φύγατε από το σπίτι. Είναι πραγματικά ένα πρωτοφανές είδος χακαρίσματος, αλλά ευτυχώς, σταθμοί δωρεάν φόρτισης έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια - σε σημείο που είναι πλέον αρκετά συνηθισμένοι σε κέντρα μεγάλων πόλεων, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και πολλά άλλα. Ναι αλλά έτσι ρισκάρεις.

 

 
 

Αν και μπορεί να αισθάνεστε πως ο θεός σας κάνει δώρο δωρεάν φόρτιση μπορεί πραγματικά να θέλετε να το ξανάσκεφτείτε δύο φορες πριν συνδέσετε το τηλέφωνό σας σε έναν από αυτούς τους δημόσιους σταθμούς. Το FBI προειδοποιεί τώρα ότι οι «κακοί χάκερς» έχουν βρει έναν τρόπο να μολύνουν τις συσκευές σας με κακόβουλο λογισμικό ή άλλο λογισμικό παρακολούθησης που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο τηλέφωνο σας.

Για όσους δυσκολεύονται με τη φόρτιση του τηλεφώνου όταν βρίσκονται έξω ή ακόμα και όταν ταξιδεύουν, το FBI συνιστά να πάρετε το δικό σας power bank και να περιμένετε να φορτίσετε στο σπίτι ή στο ξενοδοχείο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved