pexels Πως μπορείς να καθαρίσεις το λιωμένο κερί που έπεσε στο χαλί σου

Μέρες που είναι μπορεί να συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες.

Το Πάσχα είναι μία υπέροχη γιορτή που όλος ο κόσμος περιμένει πως και πως να έρθει κάθε χρόνο. Καμιά φορά όμως λόγω των κεριών και των λαμπάδων μπορεί να γίνουν ζημιές στο σπίτι, ζημιές που αν δεν γνωρίζεις πως να τις καθαρίσεις τότε μπορεί να γίνουν μόνιμες.

Θέλεις Πάσχα στο εξοχικό, αλλά σε αποθαρρύνει το καθάρισμα; Αυτό το κείμενο γράφτηκε για σένα!

 

Τα κεριά δημιουργούν μια πολύ γλυκιά ατμόσφαιρα στο σπίτι, αλλά πολλές φορές μπορεί να γίνουν πολύ ζημιάρικα. Όπως, ας πούμε, να στάξουν πάνω σε ένα χαλί και να αφήσουν λεκέ. Πώς τον καθαρίζεις; Εύκολα και με απλά υλικά. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να παγώσεις τον λεκέ. Γι΄ αυτό θα χρειαστείς ένα παγάκι. Το τοποθετείς επάνω στο στάξιμο, για να παγώσει αμέσως το κερί και να σταθεροποιηθεί, και το αφήνεις έτσι για λίγα λεπτά.

 

 
 

Στη συνέχεια βγάζεις το κερί προσεκτικά με ένα κουτάλι. Αν υπάρχουν υπολείμματα, θα πάρεις ένα κομμάτι χαρτιού κουζίνας, θα το τοποθετήσεις επάνω στον λεκέ και θα το σιδερώσεις. Τέλος, μπορείς να ρίξεις μια μικρή ποσότητα υγρού για στεγνό καθάρισμα ρούχων και να το αφήσεις να δράσει για μισή ώρα. Αμέσως μετά θα τρίψεις τον λεκέ με μια βούρτσα και το χαλί θα γίνει και πάλι σαν καινούργιο.

Την ίδια μέθοδο μπορείς να χρησιμοποιήσεις και για να αφαιρέσεις από το χαλί υπολείμματα από τσίχλα και κόλλα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved