Pexels Πώς θα νοικιάσεις το πρώτο σου κανονικό διαμέρισμα;

Μία διαδικασία που στην Ελλάδα πολλοί μίσησαν και λίγοι τελικά το έκαναν σωστά.

Στην Ελλάδα αυτή η ιστορία είναι μία πικρή ιστορία, ιστορία που περιέχει πολύ δάκρυ και πολύ Airbnb, εξώσεις, ακριβές τιμές, υπερτιμημένα υπόγεια, σάπια υδραυλικά, σπίτια που μετράνε σχεδόν έναν αιώνα, ιδιοκτήτες που νομίζουν πως επειδή έχουν ένα δυαράκι στα Εξάρχεια συμπεριφέρονται σαν να είναι οι ιδιοκτήτες του Μπάκιγχαμ. Το ξέρω δεν ξεκίνησα καλά, αλλά όμως όταν έχεις βγει από τον πόλεμο που ονομάζεται εύρεση σπιτιού στην Αθήνα και γενικότερα στην Ελλάδα, τότε πρέπει να έχεις τα νώτα σου καλυμμένα.

 

 
 

Το να ξέρεις να διακοσμήσεις το σπίτι σου είναι ένα σπάνιο ανδρικό skill

Τώρα όμως ας έρθουμε στα πρακτικά μας. Πώς πρέπει να συμπεριφερθείς, πως θα πράξεις για να νοικιάσεις όπως πρέπει ένα διαμέρισμα στην Αθήνα; Για αρχή θα πρέπει να εξαντλήσεις όσους γνωστούς και φίλους έχεις έτσι ώστε να μπορέσεις ίσως να βρεις ένα σπίτι που να είναι καλή ευκαιρία, μόνο και μόνο γιατί θα είναι ένα σπίτι γνωστού σου. Αυτό πάντα είναι μία καλή αρχή, και για την τιμή αλλά και για την ασφάλεια τη δική σου αλλά και του ιδιοκτήτη.

Οι λόγοι που σε οδηγούν στην αναζήτηση μιας κατοικίας προς ενοικίαση μπορεί να είναι πολλοί. Αλλά τι είδους προσέγγιση πρέπει να υιοθετήσεις όταν αναζητάς να νοικιάσεις, ειδικά για πρώτη φορά; Πολλές παγίδες καραδοκούν εδώ και πολλά είναι τα μικρά πραγματάκια που πρέπει να έχεις στο νου σου. Κάνεις πρώτα μία μελέτη του οδηγού που σου προσφέρουμε και μετά μπορείς να βγεις για κυνήγι.

 

 
 

Τα εργαλεία που πρέπει να έχουν όλοι οι άνδρες στο σπίτι τους

Στην Ελλάδα, είναι γνωστό ότι το κόστος ενοικίασης σπιτιού διαφέρει από πόλη σε πόλη, όπως και από συνοικία σε συνοικία. Και δεν είναι ακριβότερες μόνο οι κλασικές πιο high class περιοχές. Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα ενοίκια ακόμη και σε πιο λαϊκές γειτονιές που όμως διαθέτουν Πανεπιστήμια ή έχουν πολύ καλή σύνδεση με τα μέσα μεταφοράς – ειδικά εάν έχουν στάση μετρό.

 

 
 

Οπότε καταλαβαίνεις πως έχεις να κάνεις αρκετή μελέτη πριν αρχίσεις να ψάχνεις και το πιο βασικό είναι να διαβάσεις τον παρακάτω οδηγό με συμβουλές που θα σου δώσουμε για το πως να νοικιάσεις σωστά το πρώτο σου διαμέρισμα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved