pexels Πότε και πόση βενζίνη πρέπει να βάζεις στο αυτοκίνητο;

Ο κανόνας της χρυσής τομής που πρέπει ν’ ακολουθήσεις.

Οι τιμές των καυσίμων εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα και δύσκολα θα τις δούμε σύντομα να πέφτουν. Οπότε πρέπει να βρούμε τρόπο ώστε να προστατεύσουμε το πορτοφόλι μας, χωρίς ωστόσο να καταστρέψουμε το αυτοκίνητό μας. Πώς θα καταφέρουμε; Εστιάζοντας και στο ρεζερβουάρ του οχήματος.

 

 

Αυτό πρέπει να προσέχουμε με το γέμισμα του ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μας για να εξοικονομήσουμε σωστά καύσιμο είναι να μην φτάνουμε στα δύο άκρα: να μην κινούμαστε δηλαδή ούτε με το λαμπάκι της ρεζέρβας αναμμένο, ούτε όμως και να έχουμε το ρεζερβουάρ μας διαρκώς φουλαρισμένο. Με τα οφέλη στην οικονομία να προκύπτουν κυρίως στο αστικό περιβάλλον, λόγω του συνεχούς «σταμάτα-ξεκίνα» που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί, στο ρεζερβουάρ θα πρέπει να υπάρχει, όσο πιο συχνά γίνεται, ποσότητα καυσίμου που να το γεμίζει περίπου μέχρι το μισό. Γι' αυτό καλό είναι να γεμίζει το ρεζερβουάρ όταν η σχετική ένδειξη βρίσκεται στο ένα τέταρτο περίπου ή στο 20-25% αν προτιμάτε.

Η χρήση κινητού όταν βάζουμε βενζίνη δεν προκαλεί φωτιά, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνη

Στο ρεζερβουάρ χρειάζεται να υπάρχει πάντα επαρκής ποσότητα καυσίμου-και όχι να οδηγούμε με το λαμπάκι αναμμένο- γιατί έτσι προστατεύεται εσωτερικά από την οξείδωση και τη σκουριά. Την ίδια στιγμή, με επαρκή ποσότητα στο ρεζερβουάρ προστατεύεται η αντλία του καυσίμου, το κύκλωμα αλλά και ο ίδιος ο κινητήρας. Σε αντίθεση περίπτωση, αν κυκλοφορούμε συχνά με το ρεζερβουάρ φουλαρισμένο, τότε το διπλάσιο σε βάρος καύσιμο που μεταφέρεται βάζει το δικό του λιθαράκι στην αύξηση της κατανάλωσης. Μην ξεχνάμε ότι ένας από τους τρόπους για να μειώσουμε την κατανάλωση του αυτοκινήτου μας, είναι να αφαιρέσουμε από την καμπίνα και από το χώρο αποσκευών οποιοδήποτε βαρύ αντικείμενο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved