Πώς θα νικήσεις τη μοναξιά σου σύμφωνα με το Χάρβαρντ;

Υπάρχει τρόπος μόνο που χρειάζεσαι ένα πολύ καλό σύστημα αποφάσεων κι επιλογών, λένε οι επιστήμονες.

Μοιάζει περίεργο αλλά η μοναξιά ως αίσθηση είναι η φυσιολογική αντίδραση, του να νιώθουμε «αποσυνδεδεμένοι» από τους γύρω μας ψυχικά ή και σωματικά. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο να την διαχειριστείς ως συναίσθημα. Μάλιστα πολλές φορές η μοναξιά ευθύνεται και για πολλά ψυχολογικά προβλήματα, όπως η κατάθλιψη. Το να μάθεις πώς να την αντιμετωπίσεις θέλει δουλειά, κυρίως από εσένα τον ίδιο. Τι γίνεται όμως αν την βιώνουμε πολύ έντονα και δεν μπορούμε να την διαχειριστούμε; 

Αν κοπώ στο ξύρισμα και βιάζομαι για ραντεβού πως μπορώ να το σώσω;

 
 

Στην Ελλάδα 4 στους 10 ανθρώπους αισθάνονται μοναξιά. Τα άτομα αυτά νιώθουν μόνα τους και πιστεύουν πως οι άλλοι τους αντιπαθούν. Αν το σκεφτείτε είναι ένα τρομακτικό νούμερο. Η μοναξιά βλάπτει τον ελληνικό πληθυσμό περισσότερο από κάποια σωματική ασθένεια. Ακόμα χειρότερα, η μοναξιά σε κάνει να αισθάνεσαι και σωματικά άρρωστος. Οι άνθρωποι που πάσχουν από μοναξιά την ίδια στιγμή φαίνεται να παρουσιάζουν και υψηλά ποσοστά σε φυσικές ασθένειες.

Η ευτυχία είναι κάτι πολύ απλό αλλά την ίδια στιγμή κάτι πολύ περίπλοκο στη ζωή μας. άλλοι υποτίθεται πως την έχουν ήδη βρει και άλλοι δεν την βρίσκουν ποτέ. Άλλοι πάλι μπαινοβγαίνουν μέσα της και δεν έχουν ιδέα πως ακριβώς το κάνουν. Τώρα οι επιστήμονες στο Χάρβαρντ βρήκανε πως να είσαι ευτυχισμένος και να νικήσεις την μοναξιά σου.

 

 
 

Για περισσότερα από 10 χρόνια, οι ερευνητές ανέλυσαν τις ζωές των συμμετεχόντων, μελετούσαν τις επιτυχίες, τις αποτυχίες, την καριέρα και τις προσωπικές τους σχέσεις και όλα αυτά οδηγούσαν στο ίδιο αποτέλεσμα ξανά και ξανά, επιβεβαιώνοντας πού μπορούμε να βρούμε την αληθινή και διαχρονική ευτυχία.

Πώς επηρεάζεται η υγεία των δοντιών μας από το νερό που πίνουμε

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, το να έχουμε στενές, υγιείς και θετικές σχέσεις, και όχι χρήματα ή φήμη, είναι αυτό που μας βοηθά να παραμείνουμε ευτυχισμένοι σε όλη μας τη ζωή, καθώς αυτές οι σχέσεις μας προστατεύουν από τις κακές στιγμές και την απόρριψη που κατά καιρούς βιώνουμε.

Δες εδώ πως θα ξεπεράσεις τη μοναξιά σύμφωνα με τους επιστήμονες του Χάρβαρντ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved