Pexels Η μέθοδος της χιονόμπαλας που θα σε βοηθήσει με τα χρέη σου

Ένας νέος τρόπος να μην φρικάρεις από τα χρέη.

Πολλοί από εμάς έχουμε χρέη που αδυνατούμε να αποπληρώσουμε. Δεν είναι κάτι σπάνιο, μπορεί να συμβεί στον καθένα από εμάς. Μπορεί να μην είχες ποτέ σου κάποιο χρέος, κάποτε όμως έρχεται η στιγμή που μπορεί να αποκτήσεις ένα, ίσως και δύο, ίσως και παραπάνω. Τα χρέη δεν είναι καλό πράγμα, δεν πρέπει όμως να απελπιζόμαστε, υπάρχει μία μέθοδος που θα μας βοηθήσει με όλο αυτό.

 

 
 

Ανυπομονείτε να ξεφύγετε οριστικά από το χρέος; Βεβαιωθείτε ότι έχετε φτάσει στο σημείο της λύσης. Η μέθοδος χιονοστιβάδας του χρέους είνια μία μέθοδος που μπορεί να σε βοηθήσει στην αποπληρωμή. Αν βρεθήκατε ή μεγαλώσατε σε περιοχές με χιόνι, συνειδητοποιείτε ότι ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτιάξετε μια χιονόμπαλα είναι να μαζέψετε λίγο χιόνι ακριβώς σε μια σφιχτή μπάλα και να την κυλήσετε στην αυλή σας. Καθώς αποκτάτε την κατοχή της ορμής και της ταχύτητας, η χιονόμπαλά σας μετατρέπεται σε ογκόλιθο χιονιού. Αυτό είναι καθαρή φυσική, τι γίνεται όμως με τα οικονομικά; Που μπορεί να βοηθήσει όλο αυτό με την χιονόμπαλα;

Πώς θα βγάλεις χρήματα από τα online casino;

Η μέθοδος χιονοστιβάδας χρέους είναι μια στρατηγική αποπληρωμής χρέους που διαδόθηκε από Dave Ramsey. Χρησιμοποιεί ψυχολογία για να σας παρακινήσει να ξεπληρώσετε το χρέος σας πιο γρήγορα. Εάν χρειάζεστε λίγο σπρώξιμο παραπάνω για να αποταμιεύσετε και να εξοφλήσετε όσα οφείλετε, η μέθοδος χιονοστιβάδας του χρέους μπορεί να είναι μια αποτελεσματική λύση για εσάς. Αλλά μπορεί να καταλήξει να σας κοστίσει χρήματα μακροπρόθεσμα γι' αυτό θέλει ταυτόχρονα μεγάλη προσοχή. Εάν έχετε ήδη κίνητρο να εξοφλήσετε το χρέος σας και θέλετε να συνεχίσετε με την επίτευξη οικονομικής ελευθερίας, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια άλλη στρατηγική, όπως τη μέθοδο χιονοστιβάδας του χρέους.

 

 
 

Σε αυτόν τον οδηγό για τη μέθοδο χιονοστιβάδας χρέους, θα εξηγήσουμε πώς λειτουργεί, τα οφέλη και τα μειονεκτήματά της.

Πώς λειτουργεί η μέθοδος Debt Snowball;

Η μέθοδος χιονοστιβάδας χρέους είναι μια στρατηγική μείωσης του χρέους, όπου πραγματοποιείτε πληρωμές για χρέη με μια σειρά από το μικρότερο προς το μεγαλύτερο, συγκεντρώνοντας δυναμική καθώς εξαλείφετε κάθε υπόλοιπο που απομένει. Όταν πληρώνετε πλήρως το μικρότερο χρέος, μπορείτε να μετατρέψετε την πληρωμή των χαμηλότερων ορίων που κάνατε για αυτό το χρέος στην επόμενη-μικρότερη πληρωμή χρέους.

 

 
 

Πόσα χρήματα πρέπει να έχεις βάλει στην άκρη ανάλογα με την ηλικία σου

Μόλις εξοφλήσετε το μικρότερο χρέος σας, τοποθετείτε τα χρήματα που του είχατε διαθέσει στο επόμενο μικρότερο υπόλοιπο. Επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να εξοφληθεί όλο το χρέος σας. Επειδή συνεχίζετε να ρίχνετε τα χρήματά σας για να ξεπληρώσετε όλο και μεγαλύτερα ποσά χρέους, είναι σαν να κυλάτε μια χιονόμπαλα—εξ ου και το όνομα. Η χαρά της εξάλειψης των υπολοίπων χρέους ένα προς ένα σας δίνει κίνητρο να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο μέχρι να έχετε έναν καθαρό ισολογισμό. Ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με τη μέθοδο χιονοστιβάδας χρέους. Επειδή δίνετε προτεραιότητα στο χαμηλότερο υπόλοιπό σας, αντί για το υψηλό χρέος σας, χάνετε χρήματα από χρεώσεις τόκων.

Εδώ θα μάθεις περισσότερα για την μέθοδο της χιονοστιβάδας και πως μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σωστά:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved