Πέντε λίστες που θα πρέπει να κρατάς στη ζωή σου

Κάνε την ζωή σου πιο απλή και εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να οργανωθείς. 

H οργάνωση μπορεί να ακούγεται κουραστική ή βαρετή, αλλά είναι απαραίτητη σε μερικά βασικά tasks που καλείσαι να πραγματοποιήσεις. Άλλωστε το πώς θα οργανωθείς είναι δικό σου θέμα, αλλά με μία διαφορά: να το κάνεις και να μην το παραμελήσεις. Για κάποια βασικά πράγματα απαιτείται να κρατάς τις λίστες σου, έτσι ώστε το μυαλό να ξεκουράζεται και να μην κρατάει περιττές πληροφορίες. Και αν δεν ξέρεις να ιεραρχήσεις σωστά τις ανάγκες σου, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.

 

Για το τι θα αγοράσεις

Βασικό όχι μόνο για να μην ξεχνάς, αλλά και για να ξέρεις τι θα ξοδέψεις. Η λίστα για ψώνια -όποια και αν είναι αυτά- πρέπει αρχικά να γίνεται με βάση τις ανάγκες. Οπότε από το να βρεθείς στο ταμείο με σαράντα πράγματα αντί για τα δεκαπέντε που είχες καταγράψει στην αρχή και μάλιστα έχοντα ξεχάσει τα μισά από αυτά που ήθελες, το λες και πρόβλημα. Σημείωνε λοιπόν τι χρειάζεσαι.

Για το πού να φας

Αν ψάχνεσαι για νέα εστιατόρια, μην μπαίνεις μόνο στο Tripadvisor. Μπορεί να περάσεις τυχαία από ένα μικρό μαγαζάκι που θα σου τραβήξει το ενδιαφέρον. Από τις μυρωδιές, τα πιάτα, τον κόσμο. Δεν θα σου βγει σε κακό να τα καταγράψεις και να τα δοκιμάσεις με την παρέα σου ή την σχέση σου. Τουλάχιστον, ακόμη και αν πέσεις σε κακή επιλογή, θα ξέρεις να μην ξαναπατήσεις.

Διάβασε επίσης: Κανείς δεν έκανε καριέρα κάνοντας αυτά τα λάθη.

Για το τι να μαγειρέψεις

Θυμάσαι αυτή την ερώτηση που κάνετε μονίμως μέσα στην οικογένεια: τι θα φάμε αύριο; Για ισορροπημένη διατροφή και μάλιστα χωρίς να ξεφεύγετε, κάντε τη λίστα. Πόσες φορές έχετε φάει μέσα στην εβδομάδα όσπρια; Ψάρι; Κρέας; Για να μην ψάχνεστε και να ξέρετε και τις ετοιμασίες που χρειάζεται το ανάλογο πιάτο, μια τέτοια λίστα θα βοηθήσει πολύ.

Για το τι θα δεις

Ειλικρινά, όλο αυτό που συμβαίνει με τα sitcoms είναι εκνευριστικό. Δεκαπέντε χιλιάδες επιλογές που δεν ξέρεις τι να επιλέξεις. Δες τα trailers, κατέγραψε τι σε ενδιαφέρει και τι όχι και ξεκίνα να σημειώνεις. Υπάρχουν πράγματα που θα σε τραβήξουν, πράγματα που είναι στα γούστα σου αλλά και εκείνα που θα θέλεις να δώσεις μια ευκαιρία. Για να μην τριγυρνάς σαν χαμένος στον λαβύρινθο των προτάσεων, πάρε τα μέτρα σου και κατέγραψε σειρές και ταινίες.

Για το τι θα διαβάσεις

Με το internet τα πράγματα είναι δύσκολα, γιατί πολλά άρθρα ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τα βιβλία. Αν διάβασες μια κριτική για ένα βιβλίο ή έχεις πάντα στο νου σου μια σειρά από βιβλία που θα ήθελες να διαβάσεις και δεν το έχεις κάνει ακόμη, ξεκίνα να σημειώνεις. Τόσο για νέες κυκλοφορίες όσο και κλασσικά βιβλία, μία λίστα θα σε βοηθήσει να τα εξερευνήσεις κομμάτι-κομμάτι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved