pexels Τι είναι τα «λευκά ψέματα» που θα σώσουν τη σχέση σου;

Η υπερβολική ειλικρίνεια δεν είναι οδηγός για την ευτυχία. Μάλιστα πολλές φορές φέρνει ανεπιθύματα αποτελέσματα.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό θεμέλιο για να χτιστεί μία σχέση εμπιστοσύνης; Τι είναι αυτό που μπορεί να διαλύσει μία σχέση από τη μία στιγμή στην άλλη; Η πλειοψηφία θα απαντήσει χωρίς αμφιβολία η «ειλικρίνεια». Και μεταξύ μας δε θα έχει άδικο. Το να προδώσεις την αγάπη και την εμπιστοσύνη που σου πρόσφερε η σύντροφός σου είναι το σφάλμα που δεν πρέπει να κάνεις στη σχέση σου. Είναι εκείνη η κόκκινη γραμμή που εφόσον περάσεις, τότε το γυαλί ραγίζει και δεν ξανακολλάει. Η ειλικρίνεια σε μία σχέση είναι σεβασμός προς τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει να βρίσκεται στο πλευρό σου και αποτελεί δείγμα ωρίμανσης.

Ωστόσο είμαστε σίγουροι πως η υπερβολική ειλικρίνεια και η αλήθεια οδηγεί σε μία ευτυχισμένη σχέση; Σύμφωνα με τελευταία έρευνα, όχι! Οι ειδικοί αλλάζουν τα δεδομένα που γνωρίζουμε και βάζουν στη σχέση μας έναν όρο που μέχρι σήμερα οι περισσότεροι αγνοούσαμε: «Τα λευκά ψέματα».

 

 

Τι είναι τα «λευκά ψέματα» και γιατί τα χρειάζεσαι στη ζωή σου;

Πρόκειται για εκείνα τα ψέματα ή καλύτερα η απόκρυψη της αλήθειας σε αθώες περιπτώσεις. Είναι εκείνα τα γλυκά ψέματα που οφείλεις να πεις για να μη φέρεις σε δύσκολη θέση τη σύντροφό σου και να την κάνεις να αισθανθεί καλύτερα με τον εαυτό της. Είναι εκείνα τα ψέματα που οι ειδικοί, όχι απλώς δεν καταδικάζουν, αλλά μας παροτρύνουν να τα ξεστομίσουμε. Τα ψέματα που θέλεις να ακούσει ο άλλος από σένα. Ότι σου αρέσει το φαγητό που έφταιξε ενώ έχει ρίξει περισσότερο αλάτι απ’ όσο έπρεπε, ότι της πηγαίνει ένα ρούχο που αγόρασε ενώ στην πραγματικότητα δεν την κολακεύει, ότι σου αρέσει το νέο χρώμα στα μαλλιά της ενώ είναι ξεκάθαρο πως έκανε μία λάθος επιλογή. Είναι αυτά τα μικρά αθώα ψέματα που κρατούν τη σχέση ζωντανή και προσφέρουν μία γαλήνη.

Δεν χρειάζεται το σεξ για να εκτοξεύσεις το πάθος στη σχέση σου

Ωστόσο επειδή οι άνθρωποι είμαστε περίεργα όντα, συνήθως κάνουμε το αντίστροφα. Λέμε την αλήθεια σε τέτοιες περιπτώσεις, ρίχνουμε το ηθικό της εκάστοτε συντρόφου, και τα κάνουμε θάλασσα. Βέβαια όταν πρόκειται για πιο σοβαρές περιπτώσεις, τότε το ψέμα το έχουμε εύκολο. Όταν για παράδειγμα είμαστε άπιστοι, δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα να πούμε ψέματα, θεωρώντας έτσι πως δε θα μαθευτεί ποτέ. Κάνε μία αναδρομή σε αντίστοιχες περιπτώσεις και έλα να μας πεις αν τα κατάφερε κάποιος να κρύψει το «κέρατο».

Οι άνθρωποι συνηθίζουμε να φερόμαστε περίεργα στο πλαίσιο μίας σχέσης. Οι ειδικοί μάς παροτρύνουν να κάνουμε οτιδήποτε θεωρούμε πως είναι καλύτερο ώστε να υπάρχει μία όμορφη και υγιή σχέση ανάμεσα σε δύο άτομα. Ακόμη κι αν θεωρείται επιβεβλημένο να ειπωθούν μικρά, αθώα, γλυκά, λευκά ψέματα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved