pexels Μπορείς όντως να σταματήσεις να είσαι ένας εκνευριστικός workaholic;

Οι πλούσιοι δουλεύουν πολύ πιο λίγο από εσένα, εσύ γιατί να μην μπορείς να το κάνεις;

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα οι πλούσιοι Αμερικάνοι εργάζονται πολύ λιγότερο από το 2019 και μετά. Η έρευνα αυτή όμως εξηγεί πολλά και για τον δικό σου εθισμό με τη δουλειά. Γιατί πρέπει να δουλεύουμε τόσο πολύ; Μήπως δεν είναι καλό; Μήπως τελικά δεν κερδίζουμε και πολλά περισσότερα; Μετά την πανδημία ο κόσμος συνειδητοποίησε πως μπορεί να εργάζεται πολύ λιγότερο και να κερδίζει ακριβώς τα ίδια χρήματα με πριν που σκοτωνόταν στη δουλειά. Αυτό ήταν ένα μάθημα που άλλαξε πολλά στον χώρο εργασίας.

Πόσα χρήματα πρέπει να έχεις βάλει στην άκρη ανάλογα με την ηλικία σου

Ο Derek Thompson, ειδικός στους χώρους εργασίας αλλά και στις συνθήκες των εργατικών χώρων, λέει: «Αυτός ο πυρετός της εργασίας έχει πλέον σταματήσει ανάμεσα στους πιο πλούσιους Αμερικάνους». Κανείς όμως δεν μπορεί να πει με σιγουριά γιατί συμβαίνει αυτό, μήπως ο κόσμος μετά την πανδημία πέρασε περισσότερο χρόνο με την οικογένεια του; Μήπως ο ιός και οι θάνατοι μας έμαθαν πως η δουλειά δεν είναι το παν σε αυτό τον κόσμο;

 

 
 

Το σίγουρο είναι πως στις ανώτερες οικονομικά τάξεις πλέον το να είσαι workaholic δεν είναι κάτι cool. Πλέον ακόμη και οι πιο πλούσιοι άνθρωποι έχουν χαλαρώσει και αράζουν περισσότερο. H είκονα του huslter με το lifestyle του Patrick Bateman, μάλλον αφορά περισσότερο αυτούς που θέλουν να γίνουν πλούσιοι και όχι αυτούς που είναι ήδη. Από την άλλη πλευρά όταν είσαι υπάλληλος με ωράριο και σαφές πλάνο δουλειάς, και φυσικά εξαρτημένος από τον μισθό σου, δεν σε παίρνει να πεις δουλεύω λιγότερο από το συμφωνημένο, γιατί στο άλλο άκρο της συμφωνίας βρίσκεται ο μισθός σου. 

 

 
 

Ωστόσο δεν είναι πάντα το οικονομικό ή κάποιος εκβιασμός γύρω από αυτό που μας ωθεί στην υπερβολική δουλειά. Καμιά φορά μπερδεύουμε την αγάπη μας για την εργασία, με την ανικανότητα μας να αποδεχτούμε κάποια συναισθήματα μέσα μας. Για παράδειγμα μπορεί κάλλιστα κάποιος να προσπαθεί να καλύψει ένα κενό στην προσωπική του ζωή με περισσότερη δουλειά, επίσης μία σειρά από επαγγελματικές επιτυχίες είναι σε θέση να καλύψουν πολλά προβλήματα στην ψυχολογική μας κατάσταση.

Πώς όμως τελικά θα σταματήσουμε να είμαστε μανιακοί με τη δουλειά ακόμη κι αν δεν έχουμε εκατομμύρια στην τράπεζα να μας περιμένουν; Keep calm and live your life όσο καλύτερα μπορείς, δώσε χώρο στην προσωπική σου ζωή, στην οικογένεια σου και άσε λίγο τη μανία με την επιτυχία στην άκρη. Στην τελική η πολλή δουλειά δεν τρώει τον αφέντη, αλλά τον εργαζόμενο και μάλιστα του τρώει χρόνο από τα πράγματα που έχουν πραγματική αξία που έχουμε την τάση να παραμελούμε. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved